Παρασκευή 18 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνάντηση Σκανδαλίδη - Αγγελοπούλου

Τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή της τσέπης των δημοτών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συζήτησαν χθες, ανάμεσα σε άλλα, ο υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης και η πρόεδρος της «Αθήνα 2004», Γ. Δασκαλάκη. Ως «συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης» νοείται η άντληση κονδυλίων από την κρατική επιχορήγηση που δικαιούνται οι δήμοι, για την προώθηση των ολυμπιακών έργων. Με λίγα λόγια, οι ίδιοι οι δημότες θα χρηματοδοτήσουν μέρος των Ολυμπιακών αναπλάσεων που θα γίνουν στους Δήμους ενόψει 2004. Σύμφωνα με τον υπουργό, το θέμα αυτό βρίσκεται «σε καλό δρόμο», σε αντίθεση όμως με τα ταμεία των δήμων που... έχουν χτυπήσει κόκκινο.

Στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα της πολιτικής προστασίας, κατά τη διάρκεια των Αγώνων, ενώ αναμένεται να συγκροτηθεί ειδικό κλιμάκιο για τις περιπτώσεις χημικών ή άλλων επιθέσεων. Εκτός αυτών πάντως, η συζήτηση που αφορά την αντιμετώπιση τυχόν κινητοποιήσεων εκείνες τις μέρες και η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, συνεχίστηκε και χτες. Οπως άλλωστε είπε ο υπουργός Εσωτερικών «ιδιαίτερη σημασία δίνουμε και στα θέματα της πολιτικής προστασίας, των εκτάκτων αναγκών ή ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί ή να παρουσιαστεί εκείνες τις μέρες (σ.σ. ο νοών νοείτω), γι' αυτό ρίχνουμε το βάρος μας στην αναδιοργάνωση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας».

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών διέθεσε στις ανάγκες της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής 30 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, που θα λειτουργούν το καλοκαίρι του 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ