Σάββατο 4 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ- ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Αντιδράσεις για την ποινική δίωξη

Εκδηλώθηκαν χτες οι πρώτες αντιδράσεις για την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Π. Αγγελόπουλου για τις επενδύσεις του ΟΤΕ σε Ρουμανία και Αρμενία κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Γ.Χρυσολούρη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων του και του προέδρου και β` αντιπροέδρου της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Σωκρ. Κόκκαλη και Κ. Τσουκαλίδη.

Με ανακοίνωσή της η εταιρία ΙΝΤΡΑΚΟΜ αποδίδει την ποινική δίωξη και την ανάθεση της υπόθεσης σε τακτικό ανακριτή «στην αντίδραση ξένων ανταγωνιστικών συμφερόντων», χωρίς όμως να τα κατονομάζει. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν έγινε καμία ανάθεση ή προμήθεια από τη «Ρόμτελεκομ» στον όμιλο της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ενώ η διοίκηση του Οργανισμού υπεραμύνεται των δραστηριοτήτων του, που όπως λέει «ασκούνται με γνώμονα το συμφέρον του σε συνθήκες διαφάνειας και νομιμότητας». Πιο συγκεκριμένα:

  • Η ΙΝΤΡΑΚΟΜ υποστηρίζει ότι με την ποινική δίωξη «αυτό που πραγματικά επιδιώκεται είναι να δημιουργηθεί τεχνητός θόρυβος και να πληγεί οικονομικά η εταιρία». Θεωρεί ότι «επιδιώκεται η εμπλοκή της σε αθέμιτες ενέργειες που σχετίζονται με την ισχυρή πλέον διεθνή παρουσία της ιδιαίτερα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, προκαλώντας την αντίδραση ξένων ανταγωνιστικών συμφερόντων, τα οποία δυστυχώς συνεπικουρούν εγχώριοι παράγοντες».

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι «η συγκεκριμένη εισαγγελική πρωτοβουλία προκλήθηκε για άλλη μια φορά από κατευθυνόμενα ψευδή δημοσιεύματα», ενώ με έναν πρωτότυπο πράγματι «επιχείρημα», ταυτίζει τα συμφέροντα της χώρας με τα δικά της συμφέροντα, υποστηρίζοντας ότι έτσι «πλήττεται καίρια η διεθνής εικόνα της χώρας μας».

  • Ο Γ. Χρυσολούρης απορρίπτει τις κατηγορίες που διατυπώνονται στην προκαταρκτική έρευνα και υποστηρίζει ότι με τη σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ και ρουμανικής κυβέρνησης η «Ρόμτελεκομ» δεν υποχρεώνεται «σε προμήθειες από συγκεκριμένο προμηθευτή». Υπενθυμίζουμε ότι η ΙΝΤΡΑΚΟΜ ανέλαβε την προμήθεια τηλεπικοινωνιακού υλικού στη ρουμανική επιχείρηση, αφού ο ΟΤΕ είχε εξαγοράσει το 35% του μετοχικού της κεφαλαίου και είχε αποκτήσει τον έλεγχο του μάνατζμεντ.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΟΤΕ αποφεύγει να σχολιάσει επί της ουσίας τις εξελίξεις και το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας. Στην ανακοίνωσή της αρκείται σε μια γενικόλογη παρουσίαση των επενδύσεών του στο εξωτερικό, υπερασπίζεται την πολιτική της «βαλκανοποίησης» της επιχείρησης και υποστηρίζει ότι οι «δραστηριότητές του, ασκούνται με γνώμονα το συμφέρον του Οργανισμού και των μετόχων του σε συνθήκες διαφάνειας και νομιμότητας».

Μάλιστα συνεχίζοντας τη γραμμή αυτή και υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική, ανακοίνωσε χτες ότι μαζί με την KPN (Ολλανδίας) είναι έτοιμοι να εξαγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο του βουλγαρικού ΟΤΕ μέχρι το τέλος του έτους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία αντίρρηση στην αποκρατικοποίηση(2006-12-13 00:00:00.0)
Εξαγορές σε ΠΓΔΜ και Βουλγαρία(2000-11-11 00:00:00.0)
Κατηγορίες για δωροδοκίες στην υπόθεση ΡΟΜΤΕΛΕΚΟΜ(2000-11-01 00:00:00.0)
Ολη η αλήθεια για τις δηλώσεις Κεφαλογιάννη(2000-09-08 00:00:00.0)
Πρόταση για απαλλαγή(1997-12-11 00:00:00.0)
Ξεκινά το ανακριτικό έργο για τα ψηφιακά(1996-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ