Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Μαζέψτε» τους καπνεμπόρους

Να προστατέψει η κυβέρνηση τους καπνοπαραγωγούς της Ελασσόνας από τους καπνεμπόρους ζητούν με Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής

Τα προβλήματα των καπνοπαραγωγών της επαρχίας Ελασσόνας του Ν. Λάρισας είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Γεωργίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής. Στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνεται ότι «έντονη ανησυχία και αγανάκτηση κυριαρχεί στα καπνοχώρια της επαρχίας Ελασσόνας του Νομού Λάρισας. Επειδή οι καπνέμποροι εκμεταλλεύονται κάποια αόριστη ποιοτική υποβάθμιση των καπνών λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων την περίοδο της συγκομιδής, οι τιμές πώλησης των καπνών φέτος κατρακύλησαν σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα και κυμαίνονται από 20 λεπτά έως 1,5 ευρώ, με αποτέλεσμα οι καπνοπαραγωγοί να είναι ανάστατοι γιατί μ' αυτές τις τιμές θα βρεθούν χρεωμένοι».

Ακόμη τονίζεται πως «η κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο αν και γνώριζε το πρόβλημα δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει το εισόδημα των καπνοπαραγωγών. Είναι ανάγκη να πάρει μέτρα, ώστε να υποχρεώσει τους καπνεμπόρους να εφαρμόσουν τα συμβόλαια και όπου υπάρχει ποιοτική υποβάθμιση να καταβάλει αποζημιώσεις στους καπνοπαραγωγούς για να στηριχτεί το εισόδημά τους».

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας:

  • Τι μέτρα θα πάρει άμεσα για να προστατέψει τους καπνοπαραγωγούς από τους καπνεμπόρους
  • Εάν θα αποζημιωθούν οι καπνοπαραγωγοί για να συμπληρωθεί το εισόδημά τους;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ