Πέμπτη 24 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΠΕ
Προεξοφλούν κερδοφόρα χρονιά

Αισιόδοξος ότι και κατά τη φετινή χρονιά τα ΕΛΠΕ θα καταγράψουν σημαντικά κέρδη, δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου Γ. Μωραΐτης, από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων του ομίλου. Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ προεξόφλησε την παραπέρα ενίσχυση των κερδών, αφού ήδη κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, τα λειτουργικά αποτελέσματα είναι ενισχυμένα κατά περίπου 15%, σε σύγκριση με το περσινό αντίστοιχο διάστημα. Την ενίσχυση των αποτελεσμάτων, την απέδωσε στις αυξημένες εξαγωγές, αλλά και στη βελτίωση του περιθωρίου διύλισης, ωστόσο, όμως, για μια ακόμη φορά, διαπιστώνεται ότι όσο ανεβαίνουν οι τιμές του πετρελαίου, τόσο περισσότερο κερδίζουν οι πετρελαϊκές βιομηχανίες.

Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ ανακοίνωσε και την επέκταση του επενδυτικού προγράμματος μέχρι το 2007, ενώ ήδη αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Βασικές προτεραιότητες του προγράμματος είναι η αύξηση του μεριδίου αγοράς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις βαλκανικές χώρες, αλλά και η εξασφάλιση περιοχών με βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου.

Αναφορικά με τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη, μετά από την αποχώρηση της «Tractebel» και της ΑΕΓΕΚ από το κοινοπρακτικό σχήμα, τα ΕΛΠΕ θα προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου, αναζητώντας παράλληλα νέο σύμμαχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ