Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Φιλάρχαιοι» δημοσιογράφοι

«Φιλότεχνοι» προέκυψαν οι «ενσωματωμένοι» στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ δημοσιογράφοι των αμερικανικών ΜΜΕ. Αφού «κάλυψαν» με τα «αντικειμενικά» ρεπορτάζ τους την «απελευθέρωση» των Ιρακινών από τους «συμμάχους», είπαν να... «απελευθερώσουν» κι αυτοί μερικά έργα τέχνης από τα ιρακινά μουσεία. ΄Η έστω να «βοηθήσουν» τους Αμερικανούς στρατιώτες στο «κουβάλημα», μετά το «ξήλωμα» των μουσείων του Ιράκ που «απαθανατίστηκε» και φωτογραφικά.

Η είδηση που δημοσίευσε χτες ο «Ρ» για την κατάσχεση έργων τέχνης από το Ιράκ, σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ, αφορά δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους, που επιχείρησαν να περάσουν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ντούλες, έξω από την Ουάσιγκτον και από το αεροδρόμιο της Βοστόνης, περισσότερους από 40 πίνακες ζωγραφικής και άλλα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν. Ο ένας εργαζόταν στο «Fox News Channel» και ο άλλος στην εφημερίδα «Boston Herald». Ο πρώτος απολύθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του καναλιού όπου εργαζόταν.

Να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους «κατασχέσεις», ίσως να συνεχιστούν, αφού προφανώς εντάσσονται στην προπαγάνδα των ΗΠΑ που θέλουν να αποποιηθούν - ανεπιτυχώς βέβαια - τον... «τίτλο» του κοινού αρχαιοκάπηλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ