Παρασκευή 25 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Περί ζωγραφικής

Εργο του Χρ. Κάλφα
Εργο του Χρ. Κάλφα
Εκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Κάλφα εγκαινιάζεται στις 7 του Μάη (8μμ) στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4). Ο Χρ. Κάλφας είναι Ελληνας της διασποράς. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Η καινούρια του δουλιά με τίτλο «Το βλέμμα της Μεγάλης Αρκτου» αναφέρεται στις σχέσεις του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Ο καλλιτέχνης μέσα από το έργο του έχει αναπτύξει μία προσωπική μυθολογία. Χρησιμοποιώντας μία μεταφυσική αφήγηση, ενορχηστρώνει τις σκέψεις του γύρω από την ύπαρξη του ανθρώπου και τον πολιτισμό του, διατηρώντας παράλληλα έναν ισχυρό δεσμό με την πραγματικότητα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 του Μάη.

  • Θεατές, συγκεντρωμένα πλήθη, εικόνες μέσα από αντανακλάσεις, πρόσωπα που καθρεφτίζονται σε κάποια βιτρίνα, σε ενυδρεία, στα τζάμια λεωφορείων ή αυτοκινήτων είναι σκηνές που συναντάμε στα έργα του Εδουάρδου Σακαγιάν, που παρουσιάζονται από τις 15 του Μάη (8μμ) στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» (πλ. Κολωνακίου 20). Οπως γράφει η Ευρυδίκη Τρισόν Μαλσανή, «η ζωγραφική του Ε. Σακαγιάν παρουσιάζει ένα μωσαϊκό θνητών προσώπων, ανήσυχων. Ενα θέμα που επαναλαμβάνει σαν μια έμμονη διήγηση». Μια σπουδή στην ανθρώπινη μοναξιά και την αποξένωση που συναντά κανείς στις πυκνοκατοικημένες πόλεις της σύγχρονης εποχής μέσα από έργα ατμοσφαιρικά, με δραματικές μορφές. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουνίου.
  • «Μετουσιώσεις» τιτλοφορείται η έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Μαύρου, που εγκαινιάζεται στις 5 του Μάη (8μμ) στην γκαλερί «Δημόκριτος» (Δημοκρίτου 24). Πρόκειται για έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων, τα οποία θα παρουσιάζονται έως τις 17/5.
  • Εργα ζωγραφικής της Ρόζας Φύτιζα παρουσιάζονται (έως τις 8 Ιουνίου) στην αίθουσα τέχνης «Θεόφιλος» (Μητροπόλεως 59, Στοά Πανδρόσου). Οι πίνακές της έχουν την όψη φορητής τοιχογραφίας, αλλά τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι σύγχρονα.
  • Το ζωγραφικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηλιούπολης διοργανώνει έκθεση έργων των σπουδαστών «Βυζαντινής αγιογραφίας». Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 16 του Μάη (8μμ) στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του δήμου (Σ. Βενιζέλου και Μ. Αντύπα). Θα διαρκέσει έως τις 25/5.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ