Παρασκευή 2 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
Επιστολή «του Χουσεΐν» σε αραβική εφημερίδα

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Μια επιστολή την οποία «υπογράφει ο Σαντάμ Χουσεΐν» δημοσίευσε χτες αραβόφωνη εφημερίδα η οποία εκδίδεται στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η χειρόγραφη επιστολή καλεί τον ιρακινό λαό να ξεσηκωθεί κατά «των απίστων, εγκληματιών, δολοφόνων και άνανδρων κατακτητών», σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλ-Κουντς Αλ Αραμπί», η οποία αναφέρει πως η ημερομηνία σύνταξής της ήταν η 28η Απριλίου, ημέρα των εξηκοστών έκτων γενεθλίων του έκπτωτου Ιρακινού Προέδρου. Ο εκδότης της εφημερίδας, Αμπντούλ Μπαρί Ατουάν, είπε ότι πιστεύει πως το μήνυμα είναι αυθεντικό. «Δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε διότι δε γνωρίζουμε πού βρίσκεται, τρέχει και κρύβεται. (Αλλά) έχω δει την υπογραφή (του Χουσεΐν) πολλές φορές και η ομοιότητά της (με αυτήν της επιστολής) είναι μεγάλη. Πιστεύω ότι είναι αυθεντική», δήλωσε ο Ατουάν, σύμφωνα με το BBC.

Η επιστολή απευθυνόμενη στους Ιρακινούς επιχειρεί να πείσει ότι «δεν υπάρχει σχίσμα σουνιτών και σιϊτών» και το μόνο αληθινό πρόβλημα είναι «η κατοχή» των Αμερικανών. «Η μέρα της απελευθέρωσης και της νίκης θα έρθει», υποστηρίζει στο κείμενο της επιστολής του ο Χουσεΐν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ