Τρίτη 6 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Στον αγώνα για την υπεράσπιση της δουλιάς

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος σχετικά με το κλείσιμο της «Σίσσερ» αναφέρει:

«Η επιχείρηση εδώ και τρία χρόνια εκμεταλλεύεται την πολιτική της κυβέρνησης που επιτρέπει στο μεγάλο κεφάλαιο να ασυδοτεί και να απολύει εργαζόμενους (από 850 έχουν μείνει 500 εργαζόμενοι), να αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις ανάλογα με τις παραγγελίες της εταιρίας, να αλλάζει την κλαδική συλλογική σύμβαση από πλεκτική σε ιματισμού που σημαίνει μείον 500 δραχμές την ημέρα για τους εργαζόμενους.

«Ολα αυτά, όπως επισημαίνει, με τη σύμφωνη γνώμη του σωματείου που ελέγχεται από τον ΣΥΝ και ανθρώπους της εργοδοσίας που τόσα χρόνια συνδιαλέγεται ανοιχτά και προκλητικά με την εργοδοσία σε βάρος των εργαζομένων γνωρίζοντας τις προθέσεις της και τα σχέδιά της. Παρ' όλα αυτά, δεν ενημέρωνε το σωματείο, δεν ενημέρωνε τους εργαζόμενους, αλλά αντίθετα τους αποπροσανατόλιζε και δημιούργησε κλίμα συναίνεσης και υποταγής».

Σήμερα, συνεχίζει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση, η εταιρία δηλώνει κλείσιμο και μεταφορά της στη Βουλγαρία και την Αλβανία για περισσότερα κέρδη. Αυτές είναι οι πολιτικές των πολυεθνικών που εκμεταλλεύονται τις πολιτικές της κυβέρνησης. Απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουν. Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια. Πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική υποταγής του σωματείου όλα αυτά τα χρόνια και να ξεφύγουν από αυτή, να συσπειρωθούν στο κλαδικό Συνδικάτο και με τις κατευθύνσεις της Ομοσπονδίας να βγουν στους δρόμους του ταξικού αγώνα και να υπερασπίσουν τη δουλιά τους και τα δικαιώματά τους.

  • Την πολιτική της κυβέρνησης που επιτρέπει στο μεγάλο κεφάλαιο να στείλει στην ανεργία τις 500 εργαζόμενες της «ΣΙΣΣΕΡ ΠΑΛΚΟ» καταγγέλλει με ανακοίνωση και το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος Αθήνας. Ταυτόχρονα καταγγέλλει τη συναινετική στάση της πλειοψηφίας του σωματείου που διευκόλυνε έτσι τα σχέδια της εργοδοσίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ