Κυριακή 11 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Η «Λέσχη» των θαυμάτων

Πολλοί άνθρωποι σπαταλούν άδικα και άσκοπα τον ελεύθερο χρόνο τους. Και τους περισσότερους τους μελαγχολεί η σκέψη ότι βλέπουν τη ζωή να γλιστρά μέσα από τα χέρια τους χωρίς να έχουν κάνει κάτι διαφορετικό, κάτι ουσιαστικό τέλος πάντων, χωρίς να επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν ένα ανεκπλήρωτο νεανικό τους όνειρο. Μια ιδέα ρίχνουμε, και εσείς αποφασίζετε αν σας αρέσει ή έστω εάν σας ταιριάζει. Η «Λέσχη» είναι τα εικαστικά εργαστήρια μέσα στο οποία συντελούνται καθημερινά μικρά ανθρώπινα θαύματα, Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Ζωγραφική: Οσοι είναι περίεργοι να δοκιμάσουν για πρώτη ή έστω για πολλοστή φορά (αν έχουν απογοητευτεί από προηγούμενες εμπειρίες) αλλά και εκείνοι που βρέθηκαν σε αδιέξοδο μετά από πειραματισμούς, είναι καλοδεχούμενοι.

Εισαγωγή στην τέχνη και την τεχνική του ψηφιδωτού

Α) Κατασκευή πιστών αντιγράφων από αρχαία ελληνικά, ρωμαϊκά και βυζαντινά έργα. Λεπτομερής αποτύπωση του σχεδίου, κοπή ψηφίδων (πέτρες, μάρμαρα, υαλομάζα κλπ), ψηφοθέτηση σε νωπό ασβέστη, στέγνωμα, κόλληση, μεταφορά έργου σε οριστικό κονίαμα. Β) Πρότυπα σχέδια για μοντέρνα ψηφιδωτά με σύγχρονα υλικά και νέες τεχνικές. Διδάσκεται σχέδιο, σύνθεση και χρώμα με σκοπό τη δημιουργία μοντέρνων έργων. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει προβολές διαφανειών, επισκέψεις σε εκθέσεις, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με ξενάγηση.


Κόσμημα: «Μια εικαστική δημιουργία»

Στο εργαστήριο του κοσμήματος γίνεται διδασκαλία των βασικών τεχνικών κατασκευής κοσμημάτων για αρχάριους, αλλά και για όσους έχουν προηγούμενη εμπειρία. Οι βασικές τεχνικές αφορούν στο κόψιμο (σεγάρισμα, λιμάρισμα, συγκόλληση, ασημοκόλληση και δέσιμο πέτρας), δημιουργία κοίλων σχημάτων (σφαίρες, κώνοι) και κουτιών από μέταλλο, φινίρισμα - γυάλισμα, κατασκευή αλυσίδας - κουμπωμάτων. θα μπορούσαμε να γράφουμε ώρες για τα όσα συμβαίνουν στη «Λέσχη» των θαυμάτων (Μυκάλης 26, Κεραμεικός, τηλέφωνο 210.3413.045), δεν έχουμε όμως τον απιτούμενο χώρο. Απλώς τελειώνοντας θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι στη «Λέσχη» λειτουργεί και παιδικό τμήμα ζωγραφικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ