Πέμπτη 8 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1
Στον τελικό μέσω ... Κύπρου

Στον τελικό μέσω ...Κύπρου. Ο ΠΑΟΚ «σφράγισε» χτες το εισιτήριο και αποτελεί τον έτερο διεκδικητή, μετά τον Αρη, του τροπαίου στο δεύτερο τη τάξει θεσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, στις 17 του Μάη ο τελικός θα διεξαχθεί στην Τούμπα και έτσι οι «ασπρόμαυροι» θα έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν την κατάκτηση μέσα στην έδρα τους. Οπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και χτες το ποθητό για τους Θεσσαλονικείς υλοποιήθηκε από έναν Κύπριο. Στη Φιλαδέλφεια η επιτυχία ήρθε διά ποδός Γιασεμή, χτες είχε την ...υπογραφή του Οκκά. Στο 88΄ με κεφαλιά ο ικανότατος επιθετικός ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε την ομάδα του από την κόλαση στον παράδεισο. Στην αντίπερα όχθη, σ' ένα ακόμα καθοριστικό αγώνα φέτος, η ΑΕΚ ήθελε αλλά έδειξε να μην μπορεί.

Το παιχνίδι ήταν σε γενικές γραμμές μέτριο αλλά ταυτόχρονα και αμφίρροπο. Κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν απέδωσε αξιοζήλευτο ποδόσφαιρο. Αναμφισβήτητα πάντως ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες. Οσο όμως το σκορ ήταν ρευστό, ανά πάσα στιγμή μπορούσε να διαφοροποιηθεί υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και έχασαν δύο ευκαιρίες. Ομως, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με σουτ από τον Μαλαδένη, στην πρώτη αξιομνημόνευτη προσπάθειά τους (8΄). Ακόμα και με το υπέρ τους γκολ, με το οποίο έφερναν την αναμέτρηση στα ίσα, οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν λίγοι. Ασύνδετοι, με κακή κυκλοφορία, προβληματικότατη άμυνα και χωρίς φαντασία.

Απέναντί τους είχαν 11 παίχτες πιο επίμονους, υπομονετικούς, ψυχωμένους. Που όχι μόνον ήξεραν τι θέλουν αλλά και αποφασισμένους να το κατακτήσουν. Φαινόταν χαρακτηριστικά στο πάθος τους κατά τις προσωπικές μονομαχίες. Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν «αγκάλιασαν» νωρίτερα το στόχο τους οφείλεται κυρίως στον Χιώτη, που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της έως τώρα καριέρας του. Από την άλλη, πάλι σχεδόν με την εκπνοή, η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματα υπέρ της (Ιβιτς) και να έχει δώσει άλλη μορφή στον αγώνα.

Περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά είχε και το δεύτερο ημίχρονο. Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, με περισσότερες ευκαιρίες, και μια ΑΕΚ νωθρή, που πάντως επίσης είχε κάποιες ευκαιρίες. Ετσι η ρευστότητα στο σκορ έδινε έναν τόνο αρκετής αγωνίας αλλά και έδειχνε ως πιθανότερη εξέλιξη την παράταση. Ομως, ο Οκκάς δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Και όταν το έκανε, μετά από εξαιρετική σέντρα του Κουτσόπουλου, ήταν αργά για την ΑΕΚ ν' αντιδράσει.

ΠΑΟΚ: Ατματζίδης, Χασιώτης, Νάστος (46΄ Εγκωμίτης), Κουτσόπουλος, Μάρκος, Κούτσης, Κουκιέλκα, Καφφές (89΄ Φουτσίνι), Γεωργιάδης, Γιασεμή (75΄ Σπάσιτς), Οκκάς.

ΑΕΚ: Χιώτης, Καψής, Ράιτ, Γεωργέας, Κασάπης, Κατσουράνης (65΄ Μπορμπόκης), Μαλαδένης (65΄ Ναλιτζής), Γεωργάτος (46΄ Ζαγοράκης), Τσάρτας, Λάκης, Ιβιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ