Κυριακή 18 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
ΓΚΡΟΝΧΟΛΜ - ΠΕΖΩ
Καλύτερο ζευγάρι στο αργεντίνικο ταγκό

Σε μάχη με πρωταγωνιστές τους οδηγούς της Peugeot και των 206WRC εξελίχθηκε το Ράλι Αργεντινής. O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2002, Marcus Gronholm κέρδισε, ενώ ο ομόσταυλος του Richard Burns τερμάτισε τρίτος και τώρα προηγείται με μόλις δύο βαθμούς διαφορά του Gronholm.

Ο Gronholm στάθηκε πάντως και τυχερός αφού ο Markko Martin που προηγούνταν μέχρι και την τελευταία μέρα εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για τη νίκη στον επερχόμενο Φινλανδό. Πάντως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δε δικαιούτο τη νίκη με βάση την απόδοσή του. Το ότι ανέβηκε στην πρώτη θέση από την έκτη όπου είχε βρεθεί, κατακτώντας και 12 καλύτερους χρόνους είναι ενδεικτικό του πόσο καλά οδήγησε.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Μετά το σφάλμα της πρώτης ημέρας, συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε πολλή δουλιά για να επανακάμψουμε, αλλά το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικό στο δρόμο και όλη η ομάδα έκανε εξαίσια δουλιά. Πίεσα αρκετά και ο αγώνας σίγουρα δεν ήταν εύκολος, αλλά η νίκη του δεύτερου ράλι στη σειρά είναι μία υπέροχη αίσθηση», δήλωσε ο νικητής του αγώνα Marcus Gronholm.

Ο Karlos Sainz δήλωσε παρών και στην Αργεντινή και κατάκτησε τη δεύτερη θέση για τη Σιτροέν, επιβεβαιώνοντας ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι ένας γαλλικός «εμφύλιος».

Οι Richard Burns και Robert Reid με το άλλο Peugeot 206WRC, τερμάτισαν στην τρίτη θέση, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στη Peugeot να κατατάξει δύο αυτοκίνητα στην πρώτη τριάδα. Ο Burns ήταν δεύτερος αφού είχε ξεπεράσει τον Sainz στη διαδρομή, αλλά ένα πρόβλημα στο τούρμπο κατά το τελευταίο σκέλος του αγώνα, τον έριξε στην τρίτη θέση. Την κυριαρχία της Peugeot ολοκλήρωσε ο Harri Rovanpera που παρά τα προβλήματα με τα ελαστικά τερμάτισε τέταρτος κερδίζοντας και τους πρώτους του βαθμούς για φέτος.


Ο επόμενος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος είναι ο εθνικός μας αγώνας, το Ράλι Ακρόπολις που θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία, στις 06-08/06.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ