Κυριακή 18 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πίσω από τα ωραία λόγια

Λόγια ωραία, εντυπωσιακά αλλά η ουσία θαμμένη. «Η παγκοσμιοποίηση, ενώ είναι αναγκαία από μια οικονομική οπτική αποτελεί κίνδυνο για τα ψυχισμό κάθε λαού». Τάδε έφη υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Λιάνης κατά το χαιρετισμό του στην άτυπη σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ. Οταν στελέχη του πολιτικού υπηρετικού προσωπικού της πλουτοκρατίας μιλούν κριτικά για την παγκοσμιοποίηση, κρύβουν συνειδητά ότι αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από τον καπιταλισμό στην εποχή που σαπίζει.

Ο υφυπουργός συνέχισε όμως το λογύδριο: «Μοιάζει σαν να φοράμε όλοι μια στολή στρατιωτική. Ιδια μουσική, ίδια βιβλία, ίδια σκέψη, σαν να ανήκουμε σ' ένα εργαστήρι το οποίο παρασκευάζει πολίτες, που δεν τους έχει ανάγκη η Ευρώπη». Δε μας είπε ποιος συμβάλλει στη στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης, για το ρόλο της κυβέρνησής του στο πρόσφατο ιμπεριαλιστικό μακελειό στο Ιράκ. 'Η μήπως οι διευκολύνσεις στους φονιάδες και η συμπόρευση με τους θύτες των λαών είναι το εργαστήρι που θέλουν να μας βάλουν. Ας το πει ο υφυπουργός.

«Οι επενδύσεις που έχουν γίνει στην περιφέρεια της Αττικής ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν φθάσει περίπου στο ποσό των 3.500.000.000 ευρώ, το 45% του οποίου προέρχεται από τα ευρωπαϊκά ταμεία, το 20% από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ το υπόλοιπο (35%) από το ελληνικό δημόσιο» είπε η επίτροπος Βίβιαν Ρέντιγκ. Σταμάτησε όμως εκεί. Δεν είπε ότι τους καρπούς, στη συντριπτική πλειοψηφία, θα απολαύσουν οι ιδιώτες. Οπως ξέχασε και τους νεκρούς εργάτες που θυσιάστηκαν στα κάτεργα των Ολυμπιακών έργων της μεγάλης εθνικής ιδέας. Μόνο στο Ολυμπιακό Χωριό 4 νεκροί εργάτες και στα υπόλοιπα τεχνικά έργα της Αθήνας 37 συνολικά τους τελευταίους 16 μήνες. Φυσικά «καθείς εφ ω ετάχθη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ