Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Χρέος η στήριξη των επιχειρηματιών!

Τα πάγια αιτήματα της ηγεσίας του ΣΕΒ έχει κάνει σημαία του «κυβερνητικού προγράμματος» για την οικονομία ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος πάσχισε να πείσει τους μεγαλοβιομηχάνους ότι είναι έτοιμος να τα εφαρμόσει αν κυβερνήσει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεώρησε χρέος του να ξεκαθαρίσει στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ ότι βασικός λόγος ύπαρξης και αποστολή του κόμματός του είναι να υπηρετεί το κεφάλαιο: «Είναι υποχρέωση της πολιτικής να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που να ευνοεί την ανάπτυξη επενδυτικών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε με έμφαση: «Πιστεύουμε - και εμείς δε φοβούμαστε να το πούμε - ότι οι παραγωγικές δυνάμεις είναι αυτές που σέρνουν το τρένο της ανάπτυξης και φέρνουν τις νέες θέσεις εργασίας. Ο ρόλος του επιχειρηματικού κόσμου ήταν πάντοτε καθοριστικής σημασίας στην πορεία της χώρας, αλλά γίνεται ακόμη σημαντικότερος στη νέα εποχή της παγκοσμιότητας».

Αυτό που χρειάζεται, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι αλλαγές στο «μείγμα της οικονομικής πολιτικής» με βάση το τρίπτυχο «ανταγωνιστικότητα-ανάπτυξη-κοινωνική συνοχή». Με αφετηρία τη διαπίστωση ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ίδιο το κράτος», παρουσίασε τους (ταυτόσημους με την κυβέρνηση Σημίτη) «άξονες» της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του, ενώ δε δίστασε να προσφέρει στο εκλεκτό ακροατήριο, εν είδει «δώρου», δώδεκα συγκεκριμένα μέτρα που δεσμεύτηκε ότι θα πάρει το πρώτο εξάμηνο η κυβέρνησή του. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η ψήφιση νέου φορολογικού και αναπτυξιακού νόμου, ταχεία και πλήρης αποκρατικοποίηση μεγάλων δημοσίων επιχειρήσεων, απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και άλλων αγορών, νέα πολιτική επιδοτήσεων στις μεταφορές, μέτρα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, όπως κωδικοποίηση και απλοποίηση ρυθμίσεων και αδειών με έμφαση στον τραπεζικό τομέα και στις τηλεπικοινωνίες, πλήρης δημοσιονομική απογραφή, για να καταγραφούν όλα τα κρυφά χρέη και θέσπιση δεσμευτικής διαδικασίας ελέγχου των πρωτογενών δημοσίων δαπανών, κ.ά. Δίνοντας μια πρόγευση της σημερινής παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος για την Παιδεία τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ. Τέλος, κατήγγειλε την κυβέρνηση γιατί χάνονται οριστικά 160 δισ. δρχ. από το Β΄ ΚΠΣ. «Είναι ποσά που χάνονται από τον επιχειρηματικό κόσμο», τόνισε...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Καθαρός διάδρομος» η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής (2018-05-05 00:00:00.0)
«Στην ίδια σελίδα» γράφουν τα μνημόνια της επόμενης μέρας... (2018-02-09 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή κλιμάκωση για αναπτυξιακά πακέτα και «μαξιλάρια» στους ομίλους (2018-02-06 00:00:00.0)
Ολα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου (2017-12-23 00:00:00.0)
Βαρβαρότητα χωρίς τέλος για την ανάκαμψη του κεφαλαίου (2014-08-03 00:00:00.0)
Ο ΣΕΒ προτείνει... (2013-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ