Σάββατο 17 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Να αποκαλύπτουμε τη δημαγωγία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

«Καθήκον κάθε κομμουνιστή και οπαδού του Κόμματος είναι να μάθει να σκέφτεται πολιτικά ώστε να αποκαλύπτει και να ερμηνεύει σωστά τη δημαγωγία που χρησιμοποιούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, στην προσπάθειά τους να εξωραΐσουν την ευρωπαϊκή πολιτική και να πείσουν τις μάζες ότι αυτή αποτελεί μονόδρομο».

Αυτό τόνισε, σε πολιτική συγκέντρωση που οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Καλαμαριάς του ΚΚΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ και καθηγητής του ΑΠΘ Γ. Χουρμουζιάδης.

«Οι κομμουνιστές, πρόσθεσε, μπορούν να γίνουν φορείς ενός άλλου προσανατολισμού στις λαϊκές μάζες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλεται από το κυβερνείο των Βρυξελλών και εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ, καθώς και στη μόνιμη απειλή του πολέμου, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε τα παρακάτω:

«Ο ιμπεριαλισμός κάνοντας εξαγωγή των οικονομικών του κρίσεων, δημιουργεί άξονες για επέμβαση σε άλλες χώρες για την εξασφάλιση καινούριων αγορών και φθηνών πρώτων υλών, με πρόσχημα την τρομοκρατία. Αντίπαλο δέος σ' αυτήν την επίθεση του ιμπεριαλισμού πρέπει να γίνει η πάλη των λαών. Η πάλη των λαών όμως θα γίνει επικίνδυνη για τον ιμπεριαλισμό όταν αυτοί (οι λαοί) αποφασίσουν να ρίξουν τις κυβερνήσεις που βρίσκονται πίσω από τον πόλεμο και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ