Σάββατο 17 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΨΗΦΟ ...ΣΤΗ ΝΔ: «Σε νέα περίοδο δείχνει να εισέρχεται η πολιτική διαπάλη μετά την παρουσίαση, χθες, του πρώτου προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Παιδεία, περίπου ένα χρόνο πριν από τις εκλογές. Με τις προτάσεις που παρουσίασε ο πολύπειρος κ. Γ. Σουφλιάς για τις αλλαγές στην εκπαίδευση και εκείνες που θα ακολουθήσουν για τη δημόσια διοίκηση, τη γεωργία και την οικονομία, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί άλμα ποιοτικό και φιλοδοξεί να καταδείξει την υπεροχή της και σε προγραμματικό επίπεδο, γνωρίζοντας ότι εισέρχεται στην τελική φάση για τη διεκδίκηση της εξουσίας» (Από το βασικό θέμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).

ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ...ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Προεκλογικό άρωμα χθες ύστερα από τη δημοσιοποίηση του προγράμματος της ΝΔ για την Εκπαίδευση - μάλιστα λίγες ημέρες προτού αρχίσουν οι εφετινές γενικές εξετάσεις - καθώς ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο. Ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ "κολάζ" και "κουρελού", και τις προτάσεις της "επικίνδυνες για τα συμφέροντα της χώρας". Αρνητικές ήταν επίσης και οι γνώμες των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών» (Από το βασικό θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ).

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (1): «Επιστροφή στο παρελθόν και στις εκπτώσεις υπέρ των μαθητών, αποτελούν ουσιαστικά όσα ανακοίνωσε χθες η Νέα Δημοκρατία με την επαναφορά ρυθμίσεων που ίσχυαν προ εικοσαετίας και - κυρίως - με την περικοπή μαθημάτων, όπως προβλέπει το κυβερνητικό πρόγραμμά της για την Παιδεία. Πρόκειται για θέσεις που εντάσσονται ασφαλώς στις ανάγκες της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης, μικρή όμως σχέση έχουν με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, που επιβάλλουν αυξημένες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να προχωρήσουν ακαδημαϊκά οι μαθητές και να βρουν δουλειά» (Από το άρθρο των ΝΕΩΝ).

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (2): «Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας υπακούει περισσότερο στις άμεσες και στενές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, ενώ το αίτημα είναι για μια δημοκρατική ανοιχτή Παιδεία, με διά βίου εκπαίδευση, που να ανοίγει τους ορίζοντες στη μόρφωση» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες συλλαλητήρια την Παρασκευή (2005-01-19 00:00:00.0)
Προεκλογικό αμπαλάζ στην αντιεκπαιδευτική πολιτική (2003-08-29 00:00:00.0)
«Κοσμογονία» η διαρκώς υποβαθμιζόμενη εκπαίδευση (2003-08-26 00:00:00.0)
Κοινές πολιτικές εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης (2003-01-18 00:00:00.0)
Μοχλός αντιδραστικής αναδιάρθρωσης (2001-05-30 00:00:00.0)
Νέο πρόγραμμα προώθησης της ευελιξίας (2001-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ