Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Δεκάδες συλλαλητήρια την Παρασκευή

Απάντηση στον προσχηματικό διάλογο για την Παιδεία

Αγωνιστική απάντηση στο διάλογο - απάτη δίνουν την Παρασκευή, 21 Γενάρη, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και, γενικότερα, εργαζόμενοι στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, που οργανώνονται σε δεκάδες πόλεις της χώρας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση της Παιδείας, ενάντια στο κλίμα συναίνεσης που θέλουν να παρουσιάσουν για την υποταγή της Παιδείας στις απαιτήσεις του κεφαλαίου.

Δημόσια, δωρεάν κι ολοκληρωμένη μόρφωση σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος, είναι το αίτημα που συνενώνει όλους τους φορείς, που κινητοποιούνται και προσπαθούν να βάλουν φραγμό στις αλλαγές που έρχονται στην Παιδεία για να υλοποιήσουν τις ευρωπαϊκές αποφάσεις της Μπολόνια και της Λισαβόνας. Αυτές οι αποφάσεις και το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία είναι η βάση του διαλόγου, που ξεκινάει την Παρασκευή και η συζήτηση θα κινηθεί στο πώς και όχι στο αν θα υλοποιηθούν. Γι' αυτό ο διάλογος είναι προσχηματικός και δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από αυτόν η νεολαία και οι εργαζόμενοι.

Ενώ, λοιπόν, η κυβέρνηση κάνει διάλογο για την καλύτερη εφαρμογή του προγράμματός της, η υπουργός Παιδείας εμφανίστηκε χθες ιδιαίτερα προκλητική απέναντι στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, δηλώνοντας: «Εάν κάποιοι κατεβούν στο δρόμο γιατί δε θέλουν το διάλογο, θα είναι αποκαλυπτική η στάση τους, θα αποτελούν την ακραία συντηρητική πτέρυγα του ελληνικού λαού»!

Ενα τέτοιο «συντηρητικό» μπλόκο έστησαν χθες στη λεωφόρο Καβάλας σπουδαστές της Αθήνας, μετά από κάλεσμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού τους, απαιτώντας να μην υποβαθμιστούν τα πτυχία τους σε επίπεδο ΙΕΚ και να μην αξιολογούνται τα ιδρύματά τους με βάση το αν υποτάσσονται στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Οι σπουδαστές απέκλεισαν για ένα τέταρτο περίπου το ρεύμα εισόδου προς Αθήνα στη λεωφόρο κι έδωσαν το νέο τους ραντεβού για την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, στα Προπύλαια, μαζί με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς.

Στάσεις εργασίας από εκπαιδευτικούς

Ηδη, έχουν κηρύξει στάση εργασίας, για να συμμετάσχουν, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», Αργυρούπολης «Θουκυδίδης», Μενιδίου «ο Σωκράτης», Αιγάλεω, Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου, η Γ` ΕΛΜΕ Αθήνας, ενώ συνεχίζονται οι γενικές συνελεύσεις και οι συνεδριάσεις ΔΣ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση. Απόφαση συμμετοχής έλαβε και η Ενωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής.

Σε άλλες πόλεις

Με πρωτοπόρους τους μαθητές, τους φοιτητές και τους σπουδαστές, συλλαλητήρια πραγματοποιούνται την Παρασκευή 21/1 σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Πάτρα: 12 το μεσημέρι, πλατεία Γεωργίου.

Λάρισα: 12.30 το μεσημέρι, πλατεία Νομαρχίας.

Βόλος: 12.30 το μεσημέρι, πλατεία Ελευθερίας.

Καρδίτσα: 1 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Δράμα: 12 το μεσημέρι, κεντρική πλατεία.

Γιάννενα: 12.30 το μεσημέρι, Ακαδημία.

Αρτα: 11 το πρωί, πλατεία Κιλκίς.

Κέρκυρα: 12.30 το μεσημέρι, «Γενικά».

Αγρίνιο: 12 το μεσημέρι, πλατεία Δημοκρατίας.

Ηράκλειο Κρήτης: 11 το πρωί, Λιοντάρια.

Χανιά: 12 το μεσημέρι, πλατεία Δημοτικής αγοράς.

Ρέθυμνο: 11 το πρωί, Δημαρχείο.

Ακόμα συλλαλητήρια θα γίνουν σε: Λαμία, Χαλκίδα, Σέρρες, Κομοτηνή, Κατερίνη, Μυτιλήνη, Καλαμάτα, Καβάλα, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ