Τετάρτη 19 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ
Οχι στην είσοδο επιχειρήσεων στις σχολές

Με μαζική παράσταση στη χτεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου η Πανσπουδαστική ΚΣ Γεωπονικού Πανεπιστημίου κατάφερε να «μπλοκάρει» την απόφαση για ανανέωση του προγράμματος ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας στο ίδρυμα, που υλοποιείται στο πλαίσιο της αντίστοιχης δράσης του ΕΠΕΑΕΚ.

Μέχρι τώρα, στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και Ζωικής παραγωγής, στο 9ο εξάμηνο έχουν καθιερωθεί σεμινάρια επιχειρηματικότητας, έχουν δημιουργηθεί ομάδες φοιτητών που αναλαμβάνουν «ρόλους» και φτιάχνουν εικονικές επιχειρήσεις, κάνουν επισκέψεις σε επιχειρήσεις και αξιολογούν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τις εργασίες τους, από τις οποίες η καλύτερη, παίρνει και κάποιο έπαθλο. Μάλιστα, ετοιμάζονται να καταθέσουν σχετικές προτάσεις κι άλλα Τμήματα και έτσι να επεκταθεί το πρόγραμμα.

Τα μέλη της ΠΚΣ διατράνωσαν στη Σύγκλητο τη θέση τους, ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν καμιά θέση μέσα στις σχολές, ενώ επισήμαναν ότι σ' αυτό το πνεύμα ενάντια στην υποταγή των πανεπιστημίων στις επιχειρήσεις κινούνται και οι αποφάσεις του Συλλόγου Φοιτητών του ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ