Σάββατο 17 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με τους αγώνες μας να αποκρούσουμε τις απολύσεις

«Καμιά απόλυση. Δουλιά για όλους!» Με την ξεκάθαρη αυτή θέση -απαίτηση απαντά το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στο διογκούμενο κύμα απολύσεων, καθώς στους εργαζόμενους της «Σίσσερ» και του «Ιππόκαμπου» προστίθενται τώρα και εργάτες από την υαλουργία «Γιούλα», ενώ χτες έγινε γνωστή η πτώχευση της αλυσίδας καλλυντικών «Υβόννη» και η αναστολή λειτουργίας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αντωνόπουλος».

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και την παράλληλη οξύτητα της κυβερνητικής επίθεσης, το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συντονισμό και τα συνδικάτα στην οργάνωση της πάλης τους, για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας.

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Με μοναδικό σκοπό το μέγιστο κέρδος, άλλη μια εταιρία ετοιμάζεται να μεταφέρει το σύνολο σχεδόν της παραμονής της στη Βουλγαρία. Η εταιρία "Γιούλα ΑΕ", με εργοστάσια στην Ελλάδα (350 εργαζόμενοι Αιγάλεω και Ελευσίνα), αλλά και στη Βουλγαρία, ανακοίνωσε στο σωματείο και στο προσωπικό ότι θα προβεί σε απολύσεις και μείωση της παραγωγής. Υπάρχουν μεγάλα κέρδη, αλλά η εταιρία θέλει ακόμα μεγαλύτερα. Είναι φανερό πως έχει επιλέξει να συγκεντρώσει σταδιακά όλη την παραγωγή στη Βουλγαρία, όπου τα μεροκάματα είναι ακόμα πιο χαμηλά. Οργή και αγανάκτηση γεννά η προκλητική απαίτηση της εταιρίας, που ζητά απ' τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν οικειοθελώς, πετώντας τους ψίχουλα για να εξαγοράσει το δικαίωμα στην εργασία.

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι μία: Καμία απόλυση. Καμιά θέση εργασίας χαμένη.

Γι' αυτό το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους της "Γιούλα", σε συντονισμό με όλα τα εργοστάσια ("Σίσσερ", "Ιππόκαμπος" κ.ά.), τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Αθήνας να οργανώσουν την πάλη τους για να αποκρούσουν τα σχέδια των εργοδοτών.

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΝ - υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ - ψήφισαν το Μάαστριχτ, που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και άνοιξαν το δρόμο για να μεταφέρονται οι επιχειρήσεις στα Βαλκάνια και σε όλο τον κόσμο. Καταγγέλλουμε την αντιλαϊκή πολιτική των δυνάμεων της ευρω-υποταγής και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε οι πολυεθνικές και οι εργοδότες να τσεπώνουν επιδοτήσεις για να μεταναστεύουν και να ρίχνουν στην ανεργία χιλιάδες εργατών. Φτάνει πια!

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ, που στηρίζουν εδώ και χρόνια τις στρατηγικές επιλογές των βιομηχάνων και της κυβέρνησης».

Απευθυνόμενη σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας, η Εκτελεστική ΓΡαμματεία του ΠΑΜΕ καταλήγει:

«Συνάδελφοι. Ερχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες. Το κεφάλαιο είναι αδίστακτο, μπροστά στη δίψα του για όλο και μεγαλύτερα κέρδη. Η οργάνωση, η συσπείρωση όλων μας, η μαζικότητα και ο αγωνιστικός προσανατολισμός των αγώνων μας θα κρίνει πολλά για το αύριο, για το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας.

Καμιά υποχώρηση. Κανένας απολυόμενος. Αγώνας για αλλαγή των συσχετισμών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ