Τρίτη 20 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν στο εργοτάξιο του Ολυμπιακού Χωριού

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Ολυμπιακού Χωριού, απαιτώντας να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις, να σταματήσει η κλεψιά των ενσήμων, η παραβίαση του 7ωρου και του 5νθήμερου κ.ά.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας τονίζει ότι «η συμμετοχή μας στην πάλη μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, είναι τα μόνα όπλα που διαθέτουμε για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, όχι μόνο μέσα στο εργοτάξιο, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα». Οι εργοδότες, υπογραμμίζει, δρουν ασύδοτα γιατί ενθαρρύνονται από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η ενότητα και «η πάλη μας μαζί με τα άλλα εργαζόμενα, λαϊκά, κοινωνικά στρώματα, είναι ο σίγουρος δρόμος για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να ανοίξει ο δρόμος για μια πολιτική προς όφελος των εργαζομένων σε βάρος των καπιταλιστών».

  • Συνεχίζεται και σήμερα η επίσχεση εργασίας που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον υπεργολάβο Μπότση της κοινοπραξίας «Μοχλός ΑΕ» και «Ιντρακόμ Κατασκευές» (στο Ολυμπιακό έργο στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στο υπό κατασκευή γήπεδο του τένις). Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων, καθώς είναι απλήρωτοι 1,5 μήνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ