Τρίτη 20 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» - ΔΕΗ
Αγώνας για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων

Να διεκδικήσουν συλλογική σύμβαση εργασίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, καλεί τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ η «Αγωνιστική Συνεργασία» (ΑΣ) με ανακοίνωσή της.

Η ΑΣ επισημαίνει ότι παρόλο που το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε προ μηνός με τις ψήφους των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΣΑΔ την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για το 2003, σύμβαση ακόμα δεν έχει υπογραφεί. Ο λόγος είναι ότι η ΣΣΕ, που έχουν μαζί με τη ΔΑΚΕ προτείνει οι προαναφερόμενες παρατάξεις, είναι ήδη ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και προσπαθούν να βαθύνουν ακόμα περισσότερο τον αντεργατικό της χαρακτήρα. Η ΑΣ επισημαίνει ότι και οι τρεις παρατάξεις μέσω της ΣΣΕ συμφώνησαν σε αυξήσεις που «δεν καλύπτουν τις σημερινές μας ανάγκες», στηρίζοντας έτσι την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, που καταδικάζει τους εργαζόμενους για άλλη μια φορά στη φτώχεια και τη μιζέρια. Ακόμα, συνεχίζει, η εφαρμογή του μισθολογίου αναβάλλεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και έτσι τα χρήματα που προορίζονται γι' αυτό «χαρίζονται στον κ. Νέζη για να τα μοιράσει» στους μετόχους και τους διευθυντές που οδηγούν τη ΔΕΗ στη διάλυση και το ξεπούλημα.

Η ΑΣ, επίσης, αναφέρει ότι η εργοδοσία «απαιτεί από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ» τα εξής: μέσω της ΣΣΕ να προβλεφτεί η εφαρμογή του θεσμικού μέρους του μισθολογίου, το οποίο συνδέει την αμοιβή με την παραγωγικότητα, να δοθεί η δυνατότητα στη διοίκηση για ομαδικές μεταθέσεις, να τροποποιηθεί ο κανονισμός προσωπικού (προς το χειρότερο) και να απολυθούν οι εργαζόμενοι που συμπληρώνουν ασφαλιστικό δικαίωμα.

Η ΑΣ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να συνεδριάσουν άμεσα, τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν αυτή τη ΣΣΕ, να απαιτήσουν ικανοποιητικές αυξήσεις και να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις που εκφράζονται μέσα από το ΠΑΜΕ. Ακόμα καλεί το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ να συγκαλέσει άμεσα το ΔΣ. Διαφορετικά, πρέπει τα μέλη του ΔΣ να πρωτοστατήσουν με υπογραφές ώστε να συγκληθεί. Καταλήγοντας η ΑΣ καλεί «να διεκδικήσουμε ΣΣΕ με κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων και να αντισταθούμε στο νέο πακέτο μετοχοποίησης 10% που προωθεί η κυβέρνηση μέσω της ΔΕΚΑ, μέχρι τις 15 Ιούνη».

Τα παραπάνω, σχετικά με τις απαιτήσεις της εργοδοσίας, επιβεβαιώθηκαν και από τη συνάντηση της ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της ΔΕΗ. Η τελευταία αρνείται να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας, αν δε γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις της. Τέλος, ορίστηκε νέα συνάντηση για αύριο Τετάρτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχυρώνεται πίσω από τη Σύμβαση της ΓΣΕΕ (2008-05-30 00:00:00.0)
Ναυάγησε η υπογραφή ΣΣΕ στη ΔΕΗ (2004-03-05 00:00:00.0)
Αναστολή "στο παραπέντε" της απεργίας (1997-04-15 00:00:00.0)
Απεργιακό μήνυμα αντίστασης (1997-04-03 00:00:00.0)
Απεργιακό "όχι" στην κυβερνητική αδιαλλαξία (1997-04-01 00:00:00.0)
Σύμβαση... "σκιών" (1995-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ