Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
Κάλεσμα σύγκρουσης με την αντεργατική πολιτική και τους φορείς της

Η ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και η σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης είναι η μόνη διέξοδος - απάντηση στη νέα μεγαλύτερη επίθεση που ετοιμάζεται σε βάρος των εργαζομένων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» ΟΤΑ.

Αναφερόμενη στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΔΑΣ επισημαίνει ότι τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τις πλειοψηφίες που υπάρχουν τώρα στην Ομοσπονδία. Αντίθετα: Οι τοποθετήσεις του υπουργού Εσωτερικών και του προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) δείχνουν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα μεγαλύτερη επίθεση σε βάρος των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτή την αντεργατική πολιτική στήριξε και θα εξακολουθήσει να στηρίζει η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Απέναντι στις δυνάμεις αυτές (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ και Αριστεριστές) - που είχαν κοινό μέτωπο ενάντια στη ΔΑΣ - ακούστηκε η φωνή των ταξικών δυνάμεων στους ΟΤΑ, η φωνή της ΔΑΣ που ανέδειξε «τα πραγματικά προβλήματα των εργαζόμενων και απαίτησε τη λύση τους».

Στη συνέχεια η ΔΑΣ τονίζει πως παρά το γεγονός ότι αυξήθηκε η δύναμή της, η αύξηση αυτή «είναι αναντίστοιχη με τις ανάγκες μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που έχουμε». Ομως ο αγώνας δε σταματά εδώ. Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ θα προσπαθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις να εμποδίσουν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και την Ομοσπονδία να συναινέσει σε αυτά.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν όλες τις συνένοχες σε αυτή την πολιτική συνδικαλιστικές ηγεσίες και να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Για να βρει πολιτικό ουσιαστικό αντίκρισμα και προοπτική, απαιτείται η εναντίωσή σας σε μια τέτοια βάρβαρη πολιτική. «Εκείνο που επείγει είναι η άμεση αντεπίθεση των εργαζόμενων στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία γεννά και οξύνει τέτοιες αντεργατικές επιθέσεις». Τέλος, η ΔΑΣ αναδεικνύει ως άμεσο καθήκον όλων την αλληλεγγύη και την κοινή δράση «με τους εργαζόμενους που απολύονται και χάνουν τη δουλιά τους σε εργοστάσια, δήμους, επιχειρήσεις κτλ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ