Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ
Με αγώνες υπογράφονται οι συμβάσεις

Με αγώνες υπογράφονται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Οι μεταλλεργάτες συμμετείχαν και χτες για τρίτη μέρα σύσσωμοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα και περιλαμβάνουν στάσεις εργασίας από τη 1 το μεσημέρι και αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία, ενώ από τη Δευτέρα στη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μπαίνουν και οι ηλεκτρολόγοι, καθώς το αγωνιστικό σωματείο τους κήρυξε δύο 24ωρες απεργίες Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 του μήνα. Μάλιστα, την Τρίτη στις 5.30 το απόγευμα, το σωματείο των ηλεκτρολόγων καλεί τον κλάδο σε Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσει τα παραπέρα αγωνιστικά του βήματα.

Στο μεταξύ, στην προκλητική αδιαλλαξία που επιδεικνύουν μέχρι τώρα οι εργοδότες απέναντι στο διεκδικητικό πλαίσιο των μεταλλεργατών, ήρθε να προστεθεί η προσπάθεια των εφοπλιστών να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, εκτοξεύοντας προς τους απεργούς τις γνωστές απειλές περί... «αναζήτησης λύσεων εκτός Περάματος» για τις επισκευές των πλοίων τους!

Αποκαλυπτική του θράσους αλλά και της... επικίνδυνης λογικής για τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και της ίδιας της ζωής, των εργαζομένων στεριάς και θάλασσας, είναι η επιστολή που έστειλε προχτές προς το Συνδικάτο Μετάλλου η ναυτιλιακή εταιρία «LOUIS CRUISE LINES» του γνωστού μεγαλοεφοπλιστή Λούη, συνέταιρου του Ποταμιάνου.

Στην επιστολή αναφέρεται: «Σας απευθύνουμε το παρόν για να σας κάνουμε γνωστό ότι η εκ μέρους σας εφαρμογή αρνήσεως εκτελέσεως υπερωριακής εργασίας (για να πιέσετε να γίνουν δεκτά τα αιτήματά σας) έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την εταιρία μας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να χάσουμε τους ναύλους για τους οποίους έχουμε δεσμεύσεις»!

Και το ζουμί: «Θα εκτιμούσαμε λοιπόν, ιδιαίτερα να επιτρέπατε την επί 24ωρου απασχόληση των μελών σας στα πλοία της εταιρίας μας για τις επόμενες 2 - 3 ημέρες, αρχίζοντας από σήμερα. Διαφορετικά η άρνησή σας θα οδηγήσει τους πλοιοκτήτες σε αναζήτηση λύσεων εκτός Περάματος, πράγμα το οποίο δε θέλουμε»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ