Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΑΡΜΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ»
Απολύει τις εργάτριες για να τις προσλάβει εργολάβος

Εντελώς αποθρασημένη εμφανίζεται η εργοδοσία «Ελληνικής Φάρμας Μανιταριών» στους Καθενούς Εύβοιας θέλοντας να επιβάλει νέες αντεργατικές μεθοδεύσεις στους περίπου 80 εργαζόμενους, εκμεταλλευόμενη την κυβερνητική νομοθεσία αλλά και αδιαφορία.

Εντελώς «ξαφνικά» πριν τέσσερις ημέρες ανακοίνωσε στις εργάτριες του τμήματος συλλογής μανιταριών ότι θα νοικιάσει το τμήμα αυτό σε εργολάβο και θα πρέπει οι 45 εργαζόμενες - που μέχρι σήμερα είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ - να παραιτηθούν «οικειοθελώς», για να επαναπροσληφθούν από το «νέο εργοδότη» αλλά ως εργάτριες γης και άρα με ασφάλιση... ΟΓΑ. Μάλιστα, επισημοποιώντας την πρότασή του, μοίρασε στις εργαζόμενες και σχετικές δηλώσεις, απαιτώντας την υπογραφή τους. Η μία δήλωση προβλέπει οικειοθελής αποχώρηση με αποζημίωση και η άλλη με τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος.

Η αξίωση αυτή της εργοδοσίας είναι το αποκορύφωμα καθώς έχουν καταγγελθεί πλήθος παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, την καθυστέρηση καταβολής των μισθών, τις σοβαρές ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και την επιβολή καθεστώτος τρομοκράτησης. Η κίνηση αυτή μάλιστα έρχεται να χτυπήσει και το νεοσύστατο σωματείο το οποίο όταν απευθύνθηκε στο Εργατικό Κέντρο η πλειοψηφία της διοίκησης απλώς τους παρέπεμψε στην... Επιθεώρηση Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ