Πέμπτη 22 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εργα Μπρακ στην Ανδρο

Νεκρή φύση με μεγάλο ανθοδοχείο του Ζωρζ Μπρακ (λάδι και άμμος σε πανί)
Νεκρή φύση με μεγάλο ανθοδοχείο του Ζωρζ Μπρακ (λάδι και άμμος σε πανί)
Εκθεση έργων του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου, γλύπτη, χαράκτη Ζωρζ Μπρακ (1882 - 1963) θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι το Ιδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στην Ανδρο. Από τις 29/6-28/9, θα παρουσιαστεί στη χώρα μας, για πρώτη φορά, η δημιουργία του μεγάλου καλλιτέχνη, που μαζί με τον Πικάσο θεμελίωσαν το κίνημα του κυβισμού, το οποίο σημάδεψε την τέχνη του 20ού αιώνα.

Η έκθεση, με τίτλο «Ζωρζ Μπρακ: Κανόνας και συγκίνηση», περιλαμβάνει χαρακτηριστικά έργα από ολόκληρη σχεδόν τη δημιουργία του καλλιτέχνη: ελαιογραφίες, έργα σε χαρτί, χαρακτικά, γλυπτά, κεραμικά, με θέματα νεκρές φύσεις, πουλιά, μουσικά όργανα, εσωτερικούς χώρους κ.ά. Συνολικά, θα εκτεθούν 150 έργα, ενώ θα υπάρχει αναλυτική βιογραφική παρουσίαση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τη ζωή του. Την έκθεση επιμελήθηκε ο διευθυντής του Μουσείου, Κυριάκος Κουτσομάλλης. Τον καλαίσθητο κατάλογο επιμελήθηκε η Ελ. Πλέσσα.

Οπως κάθε χρόνο, η έκθεση θα πλαισιωθεί με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στο Δημοτικό Θέατρο Ανδρου (29/6). Τη συζήτηση, με τίτλο «Οι μύθοι στην τέχνη του 20ού αιώνα», θα συντονίσει η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, με ομιλητές τους: Νίκη Λοϊζίδη, Φίλιππο Δρακονταειδή, Νίκο Σαββάτη κ.ά. Στη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιάζονται καθημερινά, στην αίθουσα προβολών του Μουσείου, ταινίες για τη ζωή και το έργο του Μπρακ. Τέλος, όλο τον Αύγουστο θα γίνονται καθημερινά ξεναγήσεις στην έκθεση και εκπαιδευτικά προγράμματα (4-22/8) για παιδιά ηλικίας 5-13 ετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ