Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΣΥ ΧΑΝΙΩΝ
Οχι χαράτσια στους ελαιοπαραγωγούς

Ενα ακόμη χαράτσι για τους αγρότες των Χανίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥ Χανίων, αποτελεί η απόφαση για την ενιαία φοροείσπραξη από τους παραγωγούς ελαιολάδου σε όλο το νομό, για την παραλαβή, συμπλήρωση και διεκπεραίωση των δικαιολογητικών, για την επιδότηση ελαιολάδου της παραγωγικής περιόδου 2002-2003, που πήρε το σύνολο των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών και οι δύο Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια σχετικών κατευθύνσεων - αποφάσεων της πρασινογάλαζης διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Μάλιστα, οι ΕΑΣ των Χανίων έβαλαν και κατιτίς παραπάνω από τα όσα τους προτρέπει η διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ... Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΥ Χανίων: «Ο κατάλογος τιμών με τις 26 διαβαθμίσεις (από 10 μέχρι 300 ευρώ), που εξέδωσαν σε συμφωνία όλοι οι παραπάνω, αποτελεί πρόκληση για τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής μας, το εισόδημα των οποίων έχει φτάσει στον πάτο».

Η ΠΑΣΥ Χανίων καλεί τους αγρότες να μην πληρώσουν κανένα χαράτσι και τονίζει ότι η αντίσταση των 300 ελαιοπαραγωγών του 2001 και των 1.611 της περσινής χρονιάς αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι αγρότες του νομού και φέτος.

Τέλος, καλεί τους αγρότες να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και να συσπειρωθούν όλοι γύρω από την ΠΑΣΥ, που αταλάντευτα όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζεται για τα συμφέροντα των αγροτών. Να καταδικάσουν πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τους υπόλοιπους ΣΥΝεταίρους, που συμφωνούν στους μονοδρόμους της ΕΕ και της ΚΑΠ, που στόχο έχουν το ξεκλήρισμα των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ