Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δε σκεπάζονται οι πομπές τους

Δεν τους φτάνει που την έκαναν τη λαδιά, ζητάνε και τα ρέστα... Για τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ ο λόγος, οι οποίοι προχτές πρόσφεραν στα αφεντικά της πολυεθνικής ΣΙΣΣΕΡ μια αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας κατά 20%, χτες - αφού τους έβγαλε ο κόσμος στη σέντρα μετά την αποκάλυψη που έκανε ο «Ριζοσπάστης» - είχαν το θράσος, αντί να ζητήσουν συγνώμη -αν έκαναν λάθος στη διατύπωση της θέσης τους- να αρχίσουν ανακρίσεις στο εργοστάσιο για να βρουν ποιος εργάτης έδωσε στο «Ριζοσπάστη» τη σχετική πληροφορία. Πήραν βέβαια από εργάτρια την οποία ανέκριναν την απάντηση που τους αρμόζει: Να σταματήσουν τον αντικομμουνισμό και να σεβαστούν επιτέλους την ιερότητα του αγώνα και της αγωνίας των εργατριών της ΣΙΣΣΕΡ.

Ψιλά γράμματα όμως αυτά για τύπους σαν τον Καλύβη. Μάλιστα, είχε το θράσος, το βράδυ στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα να κάνει και μάθημα σε δημοσιογράφους του «Ρ» για το πόσο σπουδαία ήταν η πρόταση που έκαναν στην πολυεθνική, ισχυριζόμενος ότι την παρεξηγήσαμε. Ελα όμως που ο υπάλληλος του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, Η. Ιωακείμογλου, πρόεδρος του ΑΤΑΚ Ελλάδας, είπε επί λέξει πως μπορεί να μειωθεί ο χρόνος παραγωγής ανά κομμάτι «από 5 σε 4 λεπτά»! Που σημαίνει 20% αύξηση της εντατικότητας. Οταν μια εργάτρια παράγει ήδη σήμερα 2.400 κομμάτια στο 8ωρο της! Δηλαδή ο οικονομολόγος του Πολυζωγόπουλου είπε πως η εργάτρια μπορεί πράγματι να γίνει πατίνι αυξάνοντας κατά 20% τα 2.400 κομμάτια που ήδη παράγει!

Από τα τρωκτικά του ΣΥΝ και της ΓΣΕΕ δεν περιμέναμε διαφορετική στάση. Πιστεύουμε όμως πως η πρόεδρος του σωματείου της ΣΙΣΣΕΡ πρέπει να είναι πιο προσεκτική όταν στέλνει, όπως έκανε χτες, επιστολή στο «Ρ» με την οποία δηλώνει πως πρόταση για αύξηση κατά 20% της εντατικοποίησης δεν ειπώθηκε από κανέναν. Γνωρίζει η ίδια καλύτερα από όλους ότι η πρόταση κατατέθηκε με τη φράση «μείωση του χρόνου από 5 λεπτά σε 4 λεπτά» που σημαίνει 20% αύξηση της εντατικότητας! Αντί να καλύπτει τους κηφήνες της ΓΣΕΕ ας μιλήσει ανοιχτά στις εργάτριες. Σε λίγες μέρες 500 άνθρωποι θα είναι στο δρόμο. Να μη γίνει η απόλυσή τους χρυσός στο παγκάρι ορισμένων...


Θ. Λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ