Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»
Διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας για την ΕΔΕ

Προφορική διαβεβαίωση προς τους εργαζόμενους του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου, ότι η Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διατάχτηκε από το υπουργείο Υγείας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ESPRESSO», στο οποίο υπήρχε φωτογραφία της 23χρονης αεροσυνοδού που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο ως το πρώτο ύποπτο κρούσμα της άτυπης πνευμονίας, έδωσε ο υπουργός Κ. Στεφανής, σε συνάντηση που είχε με το σωματείο των εργαζομένων προχτές Πέμπτη.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου υπογραμμίζει ότι μετά τη δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου για άμεση λήξη της ΕΔΕ, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον υπουργό. Σε αυτήν, αναφέρεται στην ανακοίνωση, εκφράστηκε η αντίθεση και η αγανάκτηση των εργαζομένων για την αναζήτηση ευθυνών ανάμεσα σε υπαλλήλους που μόνο αυτοθυσία επέδειξαν κατά την περίοδο νοσηλείας του ύποπτου κρούσματος και οι αιτιάσεις που παρουσιάστηκαν έγιναν δεκτές από τον υπουργό.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΕΔΕ διατάχτηκε προκειμένου να διερευνηθούν οι «συνθήκες κάτω από τις οποίες παραβιάστηκαν τα δικαιώματα της ασθενούς που νοσηλεύεται (σ.σ νοσηλευόταν) στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (ως περιστατικό ύποπτο για ΣΟΑΣ) και οι κανόνες ασφαλείας του Ιδρύματος».

«Οι ασθενείς, υπογράμμιζαν σχετικά οι εργαζόμενοι σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους, έχουν δικαίωμα επισκεπτηρίου, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο δεν είναι φυλακή και οι ασθενείς δε φυλάσσονται. Μόνο οι κρατούμενοι φυλάσσονται σε ειδικούς χώρους με ευθύνη της αστυνομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ