Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Αυταρχισμός αντί για λύση των προβλημάτων

Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκου

Στον αυταρχισμό κατά των εργαζομένων αντί για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων που αφορούν τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, προχωράει η κυβέρνηση.

Με αφορμή πρόσφατα κρούσματα εντατικοποίησης και εξώδικα της διοίκησης της ΕΑΣ ως απάντηση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση, αλλά χτες στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Ε. Στρατάκης παρουσίασε μια εικόνα «μαγική» και χωρίς ουσιαστικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, είπε ότι στις συγκοινωνίες της πρωτεύουσας έχει βελτιωθεί ο χρόνος των δρομολογίων, αναβαθμίστηκε ο στόλος των λεωφορείων και τηρείται το ωράριο εργασίας. Οσο δε, για τις δικαστικές αποφάσεις κατά των εργαζομένων, είπε ότι αυτό είναι θέμα της Δικαιοσύνης και όχι της κυβέρνησης, ενώ για την εντατικοποίηση ανέφερε ότι όλες οι διαδικασίες σχετικά με το ωράριο και τα διαλείμματα αποφασίζονται από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε Γενική τους Συνέλευση αποφάσισαν κινητοποιήσεις τις οποίες σταματάει η διοίκηση με προσφυγή στα δικαστήρια, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα τον αυταρχισμό της. «Η λογική, είπε, που επιβάλατε στη διορισμένη από εσάς διοίκηση, είναι εκσυγχρονισμός με συμπίεση του εργατικού κόστους. Δε δίνετε τα απαραίτητα χρήματα στην εταιρία και τους αναγκάζετε να πάνε σε δανεισμό, με προοπτική να υπονομευτεί και δεν ξέρω ποιον τρόπο θα βρείτε να ιδιωτικοποιήσετε όλη αυτή τη λειτουργία». Ως αποτέλεσμα της μη λύσης των προβλημάτων, συνέχισε ο Αντ. Σκυλλάκος, είναι η εντατικοποίηση, η κατάργηση των ωραρίων, η μη εφαρμογή των διαλειμμάτων. Συμπληρωματικά σε αυτά έρχεται και ο αυταρχισμός και είναι χαρακτηριστικό, όπως είπε ο βουλευτής, ότι «τιμωρήθηκε συνδικαλιστής της παράταξής μας, ο Ι. Μιχαηλίδης, να πάει στην άλλη άκρη της Αθήνας επειδή είναι συνδικαλιστής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν αναγνωρίζει την απαγόρευση της αφισοκόλλησης (2006-09-14 00:00:00.0)
Πλήττει κατακτήσεις των δικαστικών (2005-04-22 00:00:00.0)
Επιβάλατε στρατιωτικό νόμο στο κέντρο της Αθήνας με χουντικό διάταγμα (2003-10-10 00:00:00.0)
Οργανωθείτε στα συνδικάτα (2003-03-14 00:00:00.0)
Δεν εξασφαλίζονται τα δικαιώματα των πολιτών (2002-10-24 00:00:00.0)
Χρονίζουν τα προβλήματα των αστυνομικών (2001-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ