Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Επιβάλατε στρατιωτικό νόμο στο κέντρο της Αθήνας με χουντικό διάταγμα

«Στάση από ένοπλο σώμα» αποκάλεσε την προχτεσινή κινητοποίηση των αστυνομικών ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Φλωρίδης, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ για τα προβλήματα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας

To αποκρουστικό και επικίνδυνα πλέον αυταρχικό της πρόσωπο έδειξε χτες στη Βουλή η κυβέρνηση με αφορμή τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Αντ. Σκυλλάκου για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έφτασε στο σημείο - για να δικαιολογήσει τον αυταρχισμό - να αποκαλέσει την προχτεσινή κινητοποίησή τους στο υπουργείο Οικονομικών «στάση από ένοπλο σώμα» (!) και ως εκ τούτου «οι δυνάμεις εκλήθησαν να επιβάλουν την τάξη σε μία κατάσταση στάσεως».

Η προκλητική αυτή θέση αλλά και η ορολογία που χρησιμοποίησε και η οποία θυμίζει άλλες εποχές, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του Αντ. Σκυλλάκου, ο οποίος δικαίως αναρωτήθηκε: «Τι πράγματα είναι αυτά; Δημοκρατία έχουμε»;

«Δε θα ποινικοποιήσετε εσείς τη συνδικαλιστική δράση» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος προχτές το βράδυ ήταν παρών στην επίθεση που δέχτηκαν οι διαδηλωτές με δακρυγόνα, κάποια από τα οποία είχε μαζί του για να τα παραδώσει στον υπουργό εκ μέρους των αστυνομικών.

Ο Αντ. Σκυλλάκος, αναφερόμενος γενικότερα στην αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων από την κυβέρνηση, τόνισε ότι η κυβέρνηση υπονομεύει κάθε αγώνα που γίνεται και ανέφερε:

«Οι απεργίες βγαίνουν παράνομες και καταχρηστικές ενώ πριν από λίγες μέρες καταδικάστηκαν συνδικαλιστές. Χτες το βράδυ (προχτές) έγινε το πρωτοφανές. Είχαμε την ακραία συμπεριφορά ενός κόμματος που θέλει να εμφανίζεται ως δημοκρατική παράταξη. Στρατιωτικός νόμος στο κέντρο της Αθήνας με χουντικό νομοθέτημα - αυτή είναι η συμπεριφορά της κυβέρνησης - με εντολή να χτυπούν τα ΜΑΤ και να ρίχνουν χημικά.

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει. Οι αγώνες θα συνεχιστούν και εμείς θα τους στηρίξουμε γιατί τα Σώματα Ασφαλείας τα βλέπουμε ως εργαζόμενους. Θα μας βρείτε μπροστά σας».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε την υιοθέτηση των αιτημάτων που προβάλλουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας αλλά ο Γ. Φλωρίδης αρνήθηκε, με το σκεπτικό ότι η ένταξή τους στα βαρέα επαγγέλματα δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν το αντέχει το ασφαλιστικό σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ