Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΟΡΦΟΣ ΤΗΛΕ -ΚΟΣΜΟΣ

MEGA-ΛΗ ΕΥΝΟΙΑ: «Αναστάτωση μεγάλη προκαλεί στην τηλεοπτική αγορά η απόφαση του ΟΠΑΠ να πριμοδοτήσει με φανταχτερό και πλούσιο τηλεπαιχνίδι το MEGA, το οποίο θα προβάλλεται πριν από το βραδινό δελτίο ειδήσεων και θα εξασφαλίζει βάση υψηλής τηλεθέασης. Ηδη, αντέδρασε ο Alpha, ο οποίος χαρακτήρισε το τηλεπαιχνίδι "επιλεκτική προικοδότηση με πολλά εκατομμύρια ευρώ σε προεκλογική περίοδο"... Πρόκειται προφανώς για σκανδαλώδη εύνοια προς το μεγάλο κανάλι, που πλέον κυριαρχείται από τον εθνικό εργολάβο κ. Μπόμπολα» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ... «"Αντέννα νούμερο ένα", όχι μόνο στην τηλεθέαση, αλλά και στην απορρόφηση της διαφημιστικής δαπάνης του δημοσίου... Σύμφωνα με τα στοιχεία της Media Services, ο Antenna παίρνει το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό που δαπανά το δημόσιο για τη διαφήμισή του στην τηλεόραση αλλά και το μεγαλύτερο μέρος από το αντίστοιχο ποσό του ΟΠΑΠ. Ειδικότερα ο Antenna παίρνει 7,07 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο εκ των οποίων τα 3,22 εκατ. ευρώ προέρχονται από τις διαφημίσεις των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Τη δεύτερη θέση στη λίστα καταλαμβάνει το Mega, το οποίο παίρνει 5,08 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 1,93 εκατ. ευρώ προέρχονται από τον ΟΠΑΠ... Από την άλλη ωστόσο, το κανάλι της Μεσογείων πήρε και το Τηλε-παιχνίδι του ΟΠΑΠ, το οποίο όπως εκτιμούν οι ειδικοί, θα αποφέρει σημαντικά κέρδη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Alpha, με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ. Το μισό σχεδόν από αυτό το ποσό και συγκεκριμένα τα 2,24 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί από τον ΟΠΑΠ» («ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ «ΠΟΙΟΤΗΤΑ»... «H ανανέωση, η ενδυνάμωση του τομέα ειδήσεων του Mega και η στροφή στην ποιότητα φαίνεται ότι είναι τα μυστικά της επιτυχίας του νέου κεντρικού δελτίου. Αυτό προκύπτει από έρευνα της ΑGΒ, σύμφωνα με την οποία ο σταθμός συγκεντρώνει την προτίμηση της δυναμικής ομάδας των τηλεθεατών» («ΝΕΑ»).

Η ΔΥΝΑΜΗ... «Χθες το πρωί σε ένα βαγόνι του Ηλεκτρικού μπήκε ένας ζητιάνος που, όπως αυτοσυστήθηκε, ήταν το "άρρωστο παλικάρι που κάλεσε στην εκπομπή του ο κύριος Βαρεμένος". Προχθές μπήκε μια κυρία που δήλωσε ότι "είμαστε η πολύτεκνη οικογένεια που δημοσίευσε ο Αντέννα". Διακονιάρηδες, λοιπόν, με τηλεοπτική βούλα, με δίπλωμα αναγνωρισμένο από το τηλεοπτικό κράτος... Αν δε σε δείξει η τηλεόραση δεν υπάρχεις: σαν καλλιτέχνης, σαν πολιτικός, ακόμα και σαν επαίτης» (Μαριάννα Τζιαντζή -«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ