Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ασκήσεις...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΩΡΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ... Ανανεώθηκε το κλίμα «καλής θέλησης» Ελλάδας και Τουρκίας, με τη χτεσινή συμφωνία Παπανδρέου - Γκιουλ στην Αττάλεια, να μη γίνουν το Νοέμβρη οι αντίστοιχες μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις των δύο χωρών, «Νικηφόρος - Τοξότης» και «Ταύρος», στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο!

Καθόλου άσχημα δε θα της έρθει στα σίγουρα της Τουρκίας η εξέλιξη. Αλλωστε από χτες δεν ασχολείται πλέον με ασκήσεις, αλλά με... πραγματικές επιχειρήσεις, αφού αποφάσισε να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ.

Με τις «εθνικού» χαρακτήρα ασκήσεις μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει. Με τις «διεθνείς υποχρεώσεις» όμως, όπως ονομάζονται οι επιχειρήσεις των Αμερικανών, δεν είναι το ίδιο εύκολα τα πράγματα.

Οσο για εκείνη τη συνάντηση Παπανδρέου - Μίλερ στο αεροδρόμιο, προτού ο πρώτος αναχωρήσει για την Τουρκία, ομολογουμένως θαυμάσαμε την αιτιολογία της. Δεν έχουν χρόνο - λέει - να βρεθούν αλλού..!

Πάντως, τα όσα είπαν περί κλίματος εμπιστοσύνης και ολυμπιακής εκεχειρίας οι δύο υπουργοί, είναι αέρας κοπανιστός. Οι ΗΠΑ ζήτησαν να μη γίνουν οι ασκήσεις και το 'καναν. Οι κάθε λογής παραβιάσεις, όμως, στο Αιγαίο θα συνεχιστούν. Βλέπετε, οι ΗΠΑ δεν έχουν ζητήσει την παύση των τελευταίων...

ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΣ τύπου, για... οικονομικούς μετανάστες ανακοίνωσε χτες μια ιδιωτική τράπεζα και οι πληροφορίες λένε ότι και άλλες θα τη μιμηθούν. Μάλλον μυρίστηκαν «ψητό» στην ιστορία, αφού οι μετανάστες μπορούν να γίνουν αντικείμενο και τραπεζικής εκμετάλλευσης.


Γρηγοριάδης Κώστας

Γιατί, να είστε βέβαιοι πως τα ευαγή τραπεζικά ιδρύματα δεν κάνουν επενδύσεις, αν δεν έχουν «σίγουρα» τα χρήματά τους και γι' αυτό θα απαιτήσουν και τους ανάλογους όρους δέσμευσης, που σίγουρα πρέπει να μπουν στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών.

ΟΠΩΣ είχαμε προβλέψει, οι κυβερνώντες εκμεταλλεύτηκαν δεόντως τους τρεις μαντρότοιχους που γκρέμισαν χτες στο Λαγονήσι τα συνεργεία της νομαρχίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας παρουσίασαν ένα ΥΠΕΧΩΔΕ που... γκρεμίζει βίλες μεγαλοσχημόνων για το καλό του περιβάλλοντος και του αιγιαλού.

Μόνο που δε φθάνουν μερικά επικοινωνιακά τρικ για να αλλάξουν την εικόνα που όλοι ξέρουμε για τις οικοπεδοποιήσεις και τις καταπατήσεις. Ολοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ