Σάββατο 31 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΟΒΑΡΟ ΟΞΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
«Καθαρή» η Σιγκαπούρη από το σύνδρομο...

Αυστηρότερα τα μέτρα των αρχών στο Τορόντο του Καναδά...

ΓΕΝΕΥΗ - ΠΕΚΙΝΟ.-

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας «έσβησε» χτες τη Σιγκαπούρη από τη μαύρη λίστα των χωρών που πλήττονται από το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο. «Από την αρχή, οι χειρισμοί της Σιγκαπούρης στην επιδημία του συνδρόμου SARS ήταν υποδειγματική... Αυτό είναι μία νίκη που μπορεί να εμπνεύσει και άλλους και να μας γεμίσει αισιοδοξία το γεγονός πως τα κρούσματα του συνδρόμου μπορεί, με τα κατάλληλα μέτρα, να περιοριστούν παντού», σημείωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΟΥ, αρμόδιος για τις μεταδοτικές ασθένειες, δρ. Ντέιβιντ Χέιμαν.

Η εξέλιξη αυτή πρακτικά σημαίνει πως η ΠΟΥ δε συνιστά πλέον τη διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών ελέγχων στους επιβάτες διεθνών πτήσεων. Οι αρχές της Σιγκαπούρης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, ωστόσο προτίμησαν να εμφανιστούν επιφυλακτικές, φωτογραφίζοντας την περίπτωση επανεμφάνισης της νόσου στον Καναδά.

Στο Τορόντο οι αρχές φαίνεται πως αυξάνουν τα προληπτικά μέτρα, καθώς μέσα σε ένα 48ωρο ο αριθμός των ανθρώπων που τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό (καραντίνα) αυξήθηκε κατά 2.000 φθάνοντας τους 7.000.

Στην ηπειρωτική Κίνα, η καθοδική πορεία της νόσου παραμένει σταθερή. Στο Πεκίνο, χτες, αναφέρθηκε ο θάνατος ενός ασθενούς και επτά νέα κρούσματα. Στο Χονγκ Κονγκ, αναφέρθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα, ενώ οι αρχές φάνηκαν να προσανατολίζονται στη χρηματική επιβράβευση όσων πολιτών καταμαρτυρούν στις αρχές συμπολίτες τους ...που δεν τηρούν αυστηρά τους προσωπικούς και δημόσιους κανονισμούς υγιεινής!

Στην Ταϊβάν, μετά από μέρες, η πορεία της νόσου μοιάζει να παρουσιάζει και εκεί ύφεση, καθώς χτες αναφέρθηκαν μόνον επτά νέα κρούσματα μόλυνσης ασθενών από τους κορονο-ιούς που προκαλούν το σύνδρομο. Συνολικώς, οι νεκροί ανέρχονται σε 755 και τα κρούσματα σε 8.300.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ