Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίμηνη παύση σε εισαγγελέα

Πειθαρχική ποινή τρίμηνης παύσης επιβλήθηκε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός της υπηρεσίας κατά το χρονικό διάστημα της διαμονής του σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στην επαρχία.

Ο εισαγγελέας κατηγορείται ότι καβγάδιζε με τους γείτονές του και στους μικροκαβγάδες επικαλούνταν την ιδιότητά του, άσκησε ψυχολογική πίεση στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματός του, ώστε να καταβάλει μικρότερο ποσό από αυτό που είχαν συμφωνήσει, ενώ δεν είχαν υπογράψει μισθωτήριο συμβόλαιο. Το εισαγγελικό ζεύγος είχε μόνιμες προστριβές με τους ενοίκους της πολυκατοικίας, οι οποίοι κατηγορούν τον εισαγγελέα για διατάραξη της κοινής ησυχίας και ότι σε μια περίπτωση προσπάθησε να χτυπήσει γειτόνισσα. Τέλος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εισαγγελέας έστειλε αστυνομικούς να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη, όταν του είχε ζητήσει με εξώδικο να του παραδώσει το διαμέρισμά του.

Ο εισαγγελέας αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, μίλησε για συμπαιγνία μαρτύρων και αισχρά ψεύδη και ζήτησε να κλητευτούν όλοι οι μάρτυρες και να υποστούν τη βάσανο της ακροαματικής διαδικασίας. Για τη μείωση του τιμήματος του μισθώματος ισχυρίστηκε ότι κατέληξαν κοινή συναινέσει και ότι το διαμέρισμα ήταν σε υποβαθμισμένη περιοχή.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλος πρότεινε δίμηνη παύση και υποστήριξε ότι χρειάζεται η κλήτευση όλων των μαρτύρων, λόγω της πλήρους αμφισβήτησης του κατηγορητηρίου, αλλά η Ολομέλεια προχώρησε αυθημερόν σε απόφαση, παίρνοντας υπόψη και παλαιότερη προσωρινή παύση του εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ