Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΑΣΥ
Προβληματισμός και ανησυχίες των αστυνομικών

Ορ. Κολοζώφ: «Εχουν βάση οι ανησυχίες σας για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών σας ελευθεριών και τα συνταξιοδοτικά» 

Στο δρόμο θα κατέβουν ξανά οι αστυνομικοί, αν δεν τους ικανοποιήσει το ύψος του εκλογικού επιδόματος
Στο δρόμο θα κατέβουν ξανά οι αστυνομικοί, αν δεν τους ικανοποιήσει το ύψος του εκλογικού επιδόματος
Υπό το βάρος των νέων δεδομένων που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα προσεχή χρόνια οι Ελληνες αστυνομικοί, πραγματοποιήθηκε χτες στη Βουλιαγμένη το 11ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, παρουσία εκπροσώπων της ηγεσίας της Αστυνομίας, του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και των πολιτικών κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δ. Κυριαζίδης, κάλεσε τους 380 αντιπροσώπους να προβληματιστούν για τις προκλήσεις που δημιουργούν οι κοινωνικές αλλαγές σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οργανωτικές αλλαγές στο αστυνομικό σύστημα και η ανασφάλεια που νιώθουν οι πολίτες. Κάλεσε επίσης τους εκπροσώπους των κομμάτων να αναπτύξουν τις θέσεις τους για την Ελληνική Αστυνομία ενόψει και της εκλογικής αναμέτρησης στις 9.4.2000 και υποστήριξε ότι η Ομοσπονδία θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται με πνεύμα ενότητας για την προάσπιση των συμφερόντων των περίπου 40.000 μελών της.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ παραβρέθηκαν στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου ο Ορ. Κολοζώφ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Β` Αθήνας, και ο Γ. Νάκης , επικεφαλής του Τμήματος της ΚΕ για τα Σώματα Ασφαλείας.

Ο Ορ. Κολοζώφ, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, είπε ότι το ΚΚΕ στάθηκε κοντά στο σύνολο των αιτημάτων της ΠΟΑΣΥ τα τελευταία χρόνια. «Το πλαίσιο των θέσεων της Ομοσπονδίας, σημείωσε, είναι σωστό και συμβάλλει σε αυτό που θέλει ο πολίτης για μια Αστυνομία προσανατολισμένη στη δίωξη του εγκλήματος. Το ΚΚΕ, συνέχισε, πολύ πριν ξεσπάσει ο θόρυβος για την αναγκαιότητα της διαφύλαξης της δήθεν ασφάλειας του πολίτη, είχε διοργανώσει ημερίδα με αντικείμενο τα Σώματα Ασφαλείας. Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας πρέπει να πούμε ότι είναι πολιτικό το πρόβλημα. Σχετίζεται με τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, που ακολουθείται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Η εγκληματικότητα δυστυχώς θα αυξάνει γιατί υπάρχουν οι αιτίες που την προκαλούν. Η πρόληψη συνδέεται με την ανατροπή της πολιτικής που τροφοδοτεί την εγκληματικότητα».

Αναφερόμενος ειδικότερα στις θέσεις του ΚΚΕ για την αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών, είπε ότι χρειάζεται γενικότερος εκδημοκρατισμός των Σωμάτων Ασφαλείας και αναδιάταξη των δυνάμεών τους προς την κατεύθυνση της πρόληψης με κατάλληλα μέσα και προσωπικό. Χρειάζεται, πρόσθεσε, το σταμάτημα της παρακολούθησης του λαϊκού κινήματος και να αποκτήσει το προσωπικό τους πλήρη συνταγματικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

«Οι ανησυχίες που διατυπώνονται, για περιορισμό των συνδικαλιστικών σας ελευθεριών και για ανατροπή των όρων συνταξιοδότησης, έχουν βάση. Η κυβέρνηση μπορεί να ωραιοποιεί τα πράγματα, η Ευρωπαϊκή Ενωση, όμως, επιβάλλει αναδιαρθρώσεις», τόνισε ο Ορ. Κολοζώφ και κατέληξε επισημαίνοντας ότι οι πόροι που διατίθενται για τα Σώματα Ασφαλείας πρέπει να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση της οικονομικής θέσης και των συνθηκών εργασίας του προσωπικού τους.

Νωρίτερα είχε μιλήσει ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος επιδόθηκε σε αντιπολιτευτικές κορόνες. Ο βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Γ. Δημαράς και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, ανθυπαστυνόμος Μίλτος Ανδρικόπουλος, που για πρώτη φορά θα είναι και υποψήφιος βουλευτής, αφού, σύμφωνα με εισαγγελική γνωμοδότηση, δεν υπάρχει υπηρεσιακό κώλυμα.

Το συνέδριο χαιρέτισε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος, Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να υπάρξει ενωτική πορεία των εργαζομένων του χώρου και διερωτήθηκε γιατί καθυστερεί να γίνει η ένταξή τους στην ΑΔΕΔΥ, αφού έχει υποβληθεί η σχετική αίτηση, για να μην είναι απομονωμένοι από το υπόλοιπο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα.

Σήμερα οι σύνεδροι αναμένεται να εκλέξουν νέο ΔΣ της ΠΟΑΣΥ και να αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει σχετικά με τα οικονομικά τους αιτήματα (αυξήσεις, εκλογικό επίδομα κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ