Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Οι αναχρονιστές

Τι είναι αναχρονισμός; Το ετυμολογικό λεξικό αναφέρει ότι είναι η οπισθοδρομικότητα, δηλαδή η στροφή προς τα πίσω.

Ετσι, εύκολα κάποιος μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι αυτοί που ακολουθούν αυτό το ρεύμα, αυτήν την πορεία, λέγονται αναχρονιστές.

Τα άτομα αυτά, που εμφορούνται από την πιο πάνω αντίληψη και θεώρηση, προσπαθούν να επιβάλουν στον κρίνοντα μία αντίθεση κι ανάδρομη κατεύθυνση των πολιτικών δρώμενων.

Διακατέχονται από μία θολή και νεφελώδη σκέψη ότι ο σημερινός κόσμος, για να επιβιώσει, χρειάζεται να επιστρέψει στο πιο μακρινό βάρβαρο παρελθόν του. Εκεί, όπου δεν υπήρχαν εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και κεκτημένα, ασφάλιση, οκτάωρο κλπ., - που αποκτήθηκαν διαχρονικά, με πολλούς και πολυαίμακτους αγώνες και θυσίες - και υπήρχε μονάχα η καταπίεση και η εκμετάλλευση του εργάτη.

Οι κήρυκες αυτής της πανάθλιας σκοτεινής και φασιστικής κοσμοθεωρίας της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι ακόρεστοι. Δε χορταίνουν με τίποτα.

Επιδιώκουν μια διαρκή συρρίκνωση των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς και μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, με συνέπεια την υλική και πνευματική εξαθλίωση και εξόντωσή τους.

Επιζητούν - με την πολιτική τους - την αύξηση των κερδών των καπιταλιστών και των πολυεθνικών εταιριών και την παντοτινή εδραίωση του κεφαλαιοκρατισμού. Στραγγαλίζουν συνέχεια τις μάζες της εργατιάς, της αγροτιάς και των πολλών, προς όφελος των πλουτοκρατών.

Αυτή την απάνθρωπη κι ανθελληνική πολιτική υπηρετεί η δεξιά κυβέρνηση Σημίτη.

Της σύνθλιψης των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και της αύξησης των κερδών των ντόπιων και ξένων βιομηχάνων, εφοπλιστάδων και κάθε λογής «σπεκουλαδόρων».

Η κυβέρνηση αυτή των «ψευτοεκσυγχρονιστών» είναι, στην πραγματικότητα, μια κυβέρνηση σκληρών αναχρονιστών, που υπηρετεί δουλικά το μεγάλο κεφάλαιο, τις πολυεθνικές, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και την αμερικανόπνευστη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Η κυβέρνηση των αναχρονιστών καθημερινά στραγγαλίζει τους μικρούς, τους προλετάριους, τους μικρομεσαίους, με άγριους φόρους και μεσαιωνικές διατάξεις, υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο του λαού, απολύει μισθωτούς, απελπίζει και αυξάνει τους άνεργους, ανεβάζοντας το ποσοστό της ανεργίας στο 12% περίπου.

Είναι χρέος μας, χρέος όλων των Ελλήνων, όλου του καταπιεζόμενου λαού στις επερχόμενες εκλογές της 9ης Απρίλη, να τιμωρήσουμε με την αρνητική μας ψήφο αυτήν την παρούσα ανάλγητη, δεξιά και τυραννική κυβέρνηση.

Είναι απαράβατο χρέος μας, να τιμωρήσουμε αυτήν την επικίνδυνη κυβέρνηση των υποτελών, των αναχρονιστών και των υποκριτών.

«Ο υποκριτής περιφρονεί αυτούς που εξαπατά...», έλεγαν κι οι αρχαίοι μας πρόγονοι.


Φώτης ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Δικηγόρος της Αθήνας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η επέμβαση γίνεται για τα μονοπώλια (2011-03-22 00:00:00.0)
«Υπουργείο Προστασίας... από το ΚΚΕ»! (2009-10-23 00:00:00.0)
Πέμπτη μέρα κινητοποιήσεων στο Καματερό (2005-01-26 00:00:00.0)
Πλήγμα στην καρδιά του νεοφιλελευθερισμού (2003-12-28 00:00:00.0)
"Εκσυγχρονιστικά" σκάνδαλα (1996-11-06 00:00:00.0)
Με δόσεις η ...ΕΥΠ (1995-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ