Τετάρτη 1 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με δόσεις η ... ΕΥΠ

Απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος του προσωπικού της ΕΥΠ έγιναν και πάλι από τη Διοίκηση της Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα ο διοικητής της, χρησιμοποιώντας αντιδραστικές διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (ΠΔ 611/77), τιμώρησε υπάλληλο της Υπηρεσίας, με στέρηση αποδοχών 10 ημερών και αυτό θα καταβληθεί σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Σημειώνουμε ότι ο προαναφερόμενος υπάλληλος είχε διωχτεί από την ΕΥΠ επί ΝΔ για πολιτικούς λόγους, επανήλθε στις αρχές Αυγούστου του '94, αλλά για τρεις και πλέον μήνες - κατά παράβαση των νόμων - δεν του ανατέθηκε κανένα καθήκον από την ιεραρχία της ΕΥΠ, επειδή όπως φαίνεται χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος.

Μετά τις διώξεις του προέδρου και του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ), για τις οποίες το ΚΚΕ έχει καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή, ο κ. διοικητής εκτίμησε ότι μπορεί να τιμωρήσει τον... άτακτο υπάλληλο και άδραξε την ευκαιρία. Φυσικά δεν προχώρησε στην επιβολή κυρώσεων - ως όφειλε - σ' αυτούς που σκόπιμα δεν του ανέθεταν κανένα καθήκον, ενώ οι αποδοχές τού καταβάλλονταν κανονικά, γιατί και ο ίδιος δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Αλήθεια, θα βρεθεί κάποιος εισαγγελέας να ασχοληθεί με την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος από κάποιους ανεγκέφαλους, όπως στην παραπάνω περίπτωση;

Πάντως, άσχετα από την πορεία και την κατάληξη της όλης υπόθεσης, επιβάλλεται η αλλαγή τουλάχιστον των αναχρονιστικών και αντιδραστικών διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο υπουργός Προεδρίας, στο βαθμό που ανέχονται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις από τη Διοίκηση, φέρουν ακέραια την ευθύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ