Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Βομβιστική επίθεση

Η βόμβα έσκασε σε ιδιαίτερα πολυσύχναστη αγορά

Associated Press

Η βόμβα έσκασε σε ιδιαίτερα πολυσύχναστη αγορά
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ .-

Ελάχιστες ημέρες πριν ο «βασιλεύς Κλίντον» (η έκφραση βρισκόταν στο κύριο άρθρο του χτεσινού φύλλου της εφημερίδας India Express, που αποπνέει δηκτικό χιούμορ) αφιχθεί στο Νέο Δελχί, μια έκρηξη βόμβας αναστάτωσε την πρωτεύουσα της Ινδίας, προκαλώντας τον τραυματισμό 7 ανθρώπων, δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οπως ανέφερε το ινδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Press Trust, η ισχυρότατη έκρηξη έγινε νωρίς το πρωί σε μια πολύβουη αγορά -χτες ήταν η γιορτή Holi-, και είναι μόνο σύμπτωση που δεν υπήρξαν νεκροί. Ο Αντάρς Κουμάρ, έξω από το μικρό κατάστημα του οποίου έγινε η έκρηξη, είπε ότι «η πρώτη μας εντύπωση ήταν ότι το κτίριο επρόκειτο να πέσει επάνω μας... πέρασαν αρκετά λεπτά πριν συνέλθω από το σοκ και βγω να βοηθήσω τους τραυματίες που φώναζαν».

Ολοι οι δρόμοι στην περιοχή αυτή του Δελχίου αποκλείστηκαν από δεκάδες αστυνομικούς, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν, έως χτες βράδυ, συλλήψεις ούτε ανάληψη ευθύνης.

Στο μεταξύ, όλος ο ινδικός Τύπος ασχολείται στα πρωτοσέλιδά του, με την επίσκεψη Κλίντον, η οποία επίκειται την επόμενη βδομάδα. Εκτός της εφημερίδας Kashmir Times, η οποία, ως συνήθως, έχει ως πρώτα της θέματα το θάνατο τριών ανταρτών σε επιχείρηση της αστυνομίας και την ανακάλυψη οκτώ πτωμάτων, μελών μιας μουσουλμανικής οργάνωσης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ