Παρασκευή 17 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
BMW - ROVER
Απειλούνται δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Σε αναμονή της οριστικής απόφασης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW για τον τρόπο που προτίθεται να «απαλλαγεί» από τη ζημιογόνο βρετανική θυγατρική της Rover.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο γερμανικός όμιλος αναμενόταν να προτείνει χθες στο συμβούλιο επιτήρησης, την πώληση ή το κλείσιμο των ζημιογόνων βιομηχανικών μονάδων της θυγατρικής του Rover, γεγονός που επιβεβαιώθηκε χτες και από το Βρετανό υπουργό Βιομηχανίας Στέφεν Μπάιερς. Ο Βρετανός υπουργός δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC, ότι συζήτησε την κατάσταση με τον διευθυντή της Rover και τον πρόεδρο της BMW Γιοακίμ Μίλμπεργκ και επιβεβαίωσε την πρόθεση της BMW να απαλλαγεί με κάθε τρόπο από τις ζημιογόνες μονάδες της Rover. Σύμφωνα με το Βρετανό υπουργό Βιομηχανίας, η απόφαση θα αφορά τις μονάδες παραγωγής του Κόλεϊ, της Οξφόρδης και του Λόνγκμπριτζ, όπου βρίσκεται και το κυριότερο εργοστάσιο του ομίλου με 9.000 εργάτες, καθώς και το εργοστάσιο του Σουίντον.

Ενα ακόμη πιθανό σενάριο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο BBC, είναι ο χωρισμός της Rover, όπου ο γερμανικός όμιλος προτίθεται να κρατήσει τα τμήματα που κατασκευάζουν τα μίνι και τα Land Rover και η πώληση των υπόλοιπων βιομηχανικών μονάδων στην Αλχεμι Μπράδερς.

Εντούτοις, όλα αυτά τα πιθανά σενάρια είναι σίγουρο ότι θα έχουν κόστος, όχι φυσικά για τη γερμανική βιομηχανία αλλά για τους περίπου 50.000 εργαζόμενους που απασχολούνται στα εργοστάσια της Rover. Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, όλες οι φημολογίες αλλά και η πιθανότητα του κλεισίματος πολλών μονάδων, θα οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στις ουρές των ταμείων ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ