Παρασκευή 6 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΟΥΣΙ
Προσπάθεια για τη διάσωση του δάσους Συγγρού

Σύσκεψη, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Μελισσίων, για το Δάσος Συγγρού και το Κτήμα Καρέλλα, διοργάνωσε την περασμένη Τρίτη, στα γραφεία του Συλλόγου Προστασίας Κηφισιάς, ο Σύλλογος «Φίλοι Δάσους Συγγρού». Στη συνάντηση, αναφέρθηκαν τα μέτρα και οι κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο νεοσύστατος Σύλλογος και ζητήθηκε η συμμετοχή των πολιτών, για την ισχυροποίησή του και την αποτελεσματικότερη δράση του.

Ο σύλλογος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, εναντίον του Δήμου Αμαρουσίου, για την προκήρυξη διαγωνισμού, για δημιουργία θεματικού πάρκου - που σημαίνει χώρος ψυχαγωγίας και θεάματος και όχι πρασίνου - στο Κτήμα Καρέλλα, που θα δέχεται 1.000.000 επισκέπτες ετησίως. Σύμφωνα με τα μέλη του Συλλόγου, για να γίνει αυτό θα πρέπει να ανοιχτεί δρόμος που θα περνάει μέσα από το δάσος Συγγρού, επομένως, ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση και γι' αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου.

Οπως υποστηρίζουν τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού», το μόνο που χρειάζεται ο χώρος, είναι αναδάσωση, επισκευή των μνημείων που υπάρχουν σ' αυτόν, κατεδάφιση των ερειπίων, πυρασφάλεια και απαγόρευση των μηχανοκίνητων και όχι τα υπέρογκα κονδύλια που προωθεί ο δήμαρχος Αμαρουσίου, με σχέδια ανάπλασης και διαμόρφωσης του χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ