Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Σε νέα δοκιμή του πυραύλου εδάφους - αέρος μέσου βεληνεκούς «Ακάς», προχώρησε χτες η Ινδία, για τρίτη φορά μέσα σε μια βδομάδα. Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν αντέδρασε, καλώντας την Ινδία «να αποφασίσει» αν θα ακολουθεί πολιτική στρατιωτικών απειλών ή ειρηνευτικού διαλόγου...

ΛΙΜΑ.- Ενοπλοι μασκοφόροι απήγαγαν χτες περίπου 60 εργάτες, συμπεριλαμβανομένων και οκτώ αλλοδαπών, που εργάζονταν για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου στο Περού για λογαριασμό αργεντίνικης εταιρίας. Οι απαγωγείς απαιτούν λύτρα ενός εκατομμυρίου δολαρίων, επικοινωνιακό εξοπλισμό και εκρηκτικά.

ΜΟΝΡΟΒΙΑ.- Ρόλο διαμεσολαβητή για τον τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ ενόπλων στασιαστών και στρατιωτών του Λιβεριανού «προέδρου» Τσαρλς Τέιλορ επιχείρησε χτες να αναλάβει αντιπροσωπεία Δυτικοαφρικανών αξιωματούχων.

ΚΙΝΣΑΣΑ.- Οι πρώτοι εκατό Γάλλοι στρατιώτες της στρατιωτικής αποστολής του Ευρωστρατού «Αρτεμις» έφθασαν χτες στη βορειοανατολική πόλη της ΛΔ Κονγκό, Μπουνία, για να επιβάλουν «ειρήνη» μετά τις πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ των φυλών Χέμα και Λέντου.

ΜΠΑΝΓΚΟΝΓΚ.- Τον 42χρονο Αριφίν μπιν Αλι, από τη Σιγκαπούρη, συνέλαβαν χτες οι ταϊλανδικές αρχές, θεωρώντας τον ύποπτο μέλος της ισλαμικής οργάνωση «Τζεμάγια Ισλαμίγια» και κατηγορώντας τον πως συμμετείχε στο σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων στις πρεσβείες πέντε χωρών στην Μπανγκόνγκ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.- Την επίσημη άδεια της αρμόδιας βρετανικής υπηρεσίας έλαβε χτες το ερευνητικό ίδρυμα γενετικής Ρόσλιν, με στόχο τη διενέργεια πειραμάτων σε ανθρώπινα εμβρυακά βλαστοκύτταρα. Επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, που θα επιχειρήσει την παραγωγή βλαστοκυττάρων με τη διαδικασία της «παρθενογένεσης», θα είναι ο δρ Ιαν Γούλμουτ, πατέρας του πρώτου κλωνοποιημένου θηλαστικού (προβατίνα Ντόλι).

ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ.- Πέντε Ολλανδές που είχαν στην κατοχή τους 24 κιλά ηρωίνης («αξίας» 700.000 δολαρίων) συνέλαβε χτες η στρατοχωροφυλακή στην Αττάλεια. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, συνελήφθησαν και έξι Τούρκοι σε Ολλανδία και Τουρκία...

ΤΟΚΙΟ.- Στην Ιαπωνία, ο θάνατος λόγω εργασιακής υπερκόπωσης, που πλήττει τις τελευταίες δεκαετίες ως επί το πλείστον διευθυντικά στελέχη, μηχανικούς, εργοστασιακούς εργάτες, γιατρούς και οδηγούς ταξί, λέγεται «καρόσι». Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση των ιαπωνικών αρχών, τα ποσοστά θνησιμότητας λόγω «καρόσι» (εκδηλώνεται με τη μορφή εγκεφαλικών, καρδιακών προσβολών κλπ.) υπερδιπλασιάστηκαν μέσα στην τελευταία διετία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ