Παρασκευή 20 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Μουσικό Σάββατο

Τραγούδια από τους αριστουργηματικούς κύκλους «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινός Εσπερινός» του Απόστολου Καλδάρα, αλλά και μια επιλογή από παραδοσιακά τραγούδια της M. Ασίας, συνθέτουν το πρόγραμμα - αφιέρωμα στη μουσική της Μικράς Ασίας - που θα παρουσιάσουν αύριο (9 μ.μ.), στο Ηρώδειο, ο Γιώργος Νταλάρας και η Γλυκερία. Στη συναυλία θα συμμετέχει η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Μαγνησίας με παραδοσιακά όργανα, μπουζούκια, ούτια, βιολιά, κανονάκι, ακορντεόν, κιθάρες (υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη), χορωδία, καθώς και η μικρή Αρετή Κετιμέ με το σαντούρι της. Παράλληλα, θα γίνουν αναφορές, αλλά και προβολές με κεντρικό θέμα τη Σμύρνη και τη Μικρά Ασία.

  • Μουσικά δρώμενα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν, αύριο Σάββατο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής. Από τις 30 συνολικά μουσικές εκδηλώσεις, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, σημειώνουμε: Στην πλατεία Συντάγματος, στις 6.00 μ.μ. θα εμφανιστούν οι Οκτάβα, Γεωργία Βελιβασσάκη, Αντριάννα Μπάμπαλη - Μάνος Πυροβολάκης, Κρινιώ Νικολάου, Βαγγέλης Γερμανός, «Αμμος», Μανώλης Φάμελος. Στο Πεδίον του Αρεως (6.00 μ.μ.) οι: «Black Soul Choice», «The Dark Half», «Low Gravity», «Intravenus», «Ανοιχτή Θάλασσα» κ.ά. Στην πλατεία Κλαυθμώνος, μουσικές του κόσμου, στις 5.00 μ.μ, με «Ηχόδραση», «Malana Dream] κ.ά., στις 7.00μ.μ. με «Duo Coral Tango», «Αβατον», Βασίλης Ρακόπουλος - Μιχάλης Νικολούδης κ.ά.
  • Το «Ατενέουμ» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ρεσιτάλ της νέας λυρικής τραγουδίστριας Ειρήνης Κυριακίδου, αύριο (9 μ.μ.), στην αίθουσά του (Αδριανού 3).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ