Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΜΕΚΑ ΟΕ
Προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας

Την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά της εργοδοσίας της εταιρίας ΒΙΜΕΚΑ ΟΕ σε βάρος μελών του Συνδικάτου Μετάλλου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το συνδικάτο.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Μετάλλου, αναφέρει η ανακοίνωση, καταδικάζει και καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Ιεράπετρας και του Νομού Λασηθίου την προκλητική και θρασύτατη συμπεριφορά, του εκπροσώπου της εταιρίας ΒΙΜΕΚΑ ΟΕ, Χατζημαρκάκη Εμμανουήλ, γιατί την Τετάρτη 18 Ιούνη 2003, σε προγραμματισμένο έλεγχο στο χώρο εργασίας της εταιρίας από κοινού με τον επόπτη Εργασίας Λασηθίου, κ. Μαυροειδή, απειλώντας τον πρόεδρο του συνδικάτου, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, του απαγόρευσε την είσοδο στο χώρο εργασίας. Το ίδιο προκλητική και προσβλητική - τονίζεται στην ανακοίνωση - ήταν η στάση του απέναντι και στον επόπτη Εργασίας Λασηθίου, λέγοντας του ειρωνικά, "Τι είσαι εσύ, υπάλληλος του συνδικάτου;"».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το περιστατικό αυτό αποτελεί συνέχεια μιας σειράς αντίστοιχων γεγονότων (εξώδικα για παράνομο σωματείο, εκφοβισμοί σε εργάτες να μη γίνουν μέλη κ.ά.) και από άλλους εργοδότες της Ιεράπετρας και έχει να κάνει με τον αγώνα που έχει ξεκινήσει το Συνδικάτο Μετάλλου, ενάντια στο εργασιακό μεσαιωνικό καθεστώς που επικρατούσε και επικρατεί στο Νομό Λασηθίου.

Το συνδικάτο καλεί τους εργάτες μετάλλου να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν το συνδικάτο τους. Επίσης καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να συμπαρασταθούν στον αγώνα του συνδικάτου και να στείλουν απάντηση στην εργοδοσία, με τον ενωμένο και συντονισμένο αγώνα τους για όλα όσα τους ανήκουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ