Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Κάτω τα χέρια από την Κούβα!

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Παρεμβαίνοντας, εκτός ημερήσιας διάταξης, στην Ολομέλεια του ΕΚ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, κατήγγειλε την Ελληνική Προεδρία για την απαράδεκτη δήλωσή της για την Κούβα, καθώς και για το διάβημά της στην κυβέρνηση της Κούβας. Συγκεκριμένα στην παρέμβασή του τόνισε τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου για την απαράδεκτη δήλωση της Ελληνικής Προεδρίας σχετικά με την Κούβα. Πρόκειται για ανοιχτή επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας αυτής, παρότρυνση σε υπονομευτική δράση και προλείανση του δρόμου για στρατιωτική επέμβαση.

Η Προεδρία αποσιωπά την προκλητική δραστηριότητα του εκπροσώπου των ΗΠΑ στην Κούβα, όπου, καθώς ο ίδιος αναγνωρίζει, στρατολογεί πράκτορες μοιράζοντας εκατομμύρια δολάρια για να δράσουν κατά της σοσιαλιστικής πατρίδας τους.

Ενώ δείχνει τόση ευαισθησία για την ποινή του θανάτου και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κούβα, θα υπογράψει στις 25 Ιούνη στην Ουάσιγκτον δύο συνθήκες δικαστικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Παραδίνει έτσι χειροπόδαρα δεμένους τους πολίτες των χωρών - μελών, εκεί όπου και ισχύει η ποινή του θανάτου, εκτελούνται καθημερινά θανατοποινίτες, κρατούνται χιλιάδες χωρίς δίκη και υπεράσπιση, κυκλοφορούν ελεύθεροι Κουβανοί τρομοκράτες - αεροπειρατές, κρατούνται χωρίς υπεράσπιση Κουβανοί πατριώτες γιατί ξεσκέπασαν σχέδια αμερικανικής τρομοκρατικής δράσης κατά Κουβανών ηγετών, χωρίς να ξεχνάμε τις εκατοντάδες του Γκουαντανάμο. Υποκρισία; Συνενοχή; Σίγουρα και τα δυο.

Κύριε Πρόεδρε, τα εκατομμύρια των Κουβανών που διαδήλωσαν πρόσφατα στην Αβάνα την υποστήριξή τους στη σοσιαλιστική επανάσταση, καθώς και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς την Κούβα στον κόσμο ολόκληρο, δίνουν την αποστομωτική απάντηση στους επίδοξους εισβολείς και στους Ευρωπαίους συνενόχους τους. Κάτω λοιπόν τα χέρια από την Κούβα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ