Πέμπτη 26 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
«Ζωή με δικαιώματα και χωρίς ουσίες»

«Ο αγώνας του ΚΚΕ κατά των ναρκωτικών, η καθημερινή διεκδίκηση μιας ζωής με δικαιώματα, χωρίς ουσίες και υποκατάστατα, του επιτρέπει να στέλνει και σήμερα το μήνυμά του, επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας κατά των Ναρκωτικών» τονίζει, σε χτεσινή ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση, συνεχίζει, και άλλες πολιτικές δυνάμεις με την πολιτική τους επιδιώκουν, μέσα από λογικές νομιμοποίησης και διαχωρισμού σε σκληρά και μαλακά ναρκωτικά, να γίνουν αποδεκτά τα αίτια που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα και ο ελληνικός λαός να συνηθίσει να ζει μ' αυτό. Την ίδια στιγμή που η πρόληψη παραμένει λέξη κενή περιεχομένου, η κυβέρνηση παρεμβαίνει μόνο για να νομοθετήσει την κατάργηση της αυτοδιοίκησης του ΚΕΘΕΑ, τοποθετώντας εγκάθετους από τον ΟΚΑΝΑ, με σκοπό να μπουν προγράμματα υποκατάστατων και στα στεγνά προγράμματα».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να παλέψει για την ανατροπή των αιτίων που παράγουν το πρόβλημα, αλλά και για άμεσα μέτρα πρόληψης και παροχής βοήθειας στους εξαρτημένους, ώστε να επανενταχθούν καθαροί στην κοινωνία. Καλεί όλο το λαό να καταδικάσει όσους με ιδεολογήματα και τερτίπια σπέρνουν την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό. Ο μόνος δρόμος που θα κρατήσει μακριά τη νεολαία από την εξάρτηση και την εξαθλίωση, είναι ο δρόμος του αγώνα κατά της εκμετάλλευσης, ο δρόμος της αξιοπρέπειας, ο δρόμος της πραγματοποίησης των ονείρων των νέων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ