Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Εκκρεμεί το ασφαλιστικό

Τις προτεραιότητές της και το πρόγραμμα εκδηλώσεών της παρουσίασε χτες η Εταιρεία Συγγραφέων. Πρώτη, άμεση προτεραιότητα είναι οι ασφαλιστικές διεκδικήσεις των συγγραφέων, τόσο ως προς τις τιμητικές συντάξεις όσο και γενικότερα για την κοινωνική ασφάλιση.

Η εταιρία εκτιμά ότι το νομοσχέδιο για τις τιμητικές συντάξεις «διορθώθηκε» σε «κάποια επίμαχα σημεία», μετά και από σχετικές συναντήσεις του προεδρείου της Εταιρείας με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. (σσ: Να σημειωθεί ότι για το θέμα των τιμητικών συντάξεων και το ασφαλιστικό επί χρόνια αγωνίζονται τα σωματεία των καλλιτεχνών -δημιουργών και ερμηνευτών-, τα οποία ανέπτυξαν εντονότατη δράση τα δύο τελευταία χρόνια με αυτό το αίτημα). Για την ασφάλιση των συγγραφέων η Εταιρεία προτείνει δικό της σχέδιο νόμου, το οποίο συζητήθηκε από στελέχη των τεσσάρων συναρμόδιων υπουργείων στις 13/6 και αναμένεται «εντός των ημερών» η πρόσκληση της Εταιρείας «σε κατ' ιδίαν συζήτηση με τους αρμόδιους».

Αλλος στόχος είναι η αύξηση της κυκλοφορίας του περιοδικού της Εταιρείας «Δαίδαλος», η αναβάθμιση του ομότιτλου δικτυακού κόμβου και η είσοδος των νέων μελών. Επίσης, το Σεπτέμβρη θα διοργανωθεί λογοτεχνικό συνέδριο με αφορμή την είσοδο των νέων μελών στην ΕΕ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ