Παρασκευή 27 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Με μουσική και χορό

Εθνικό Μπαλέτο της Ιρλανδίας
Εθνικό Μπαλέτο της Ιρλανδίας
Ενα γοητευτικό «μείγμα» χορού (με τις χαρακτηριστικές ιρλανδέζικες κλακέτες), παραδοσιακής μουσικής και τραγουδιού, αποτελεί το πρόγραμμα «The Rhythm of The Dance», που θα παρουσιάσει αύριο (9μ.μ.), στο Ηρώδειο, το Εθνικό Μπαλέτο της Ιρλανδίας. Τριάντα πέντε χορευτές και μουσικοί προσφέρουν από σκηνής ένα ρυθμικό ταξίδι στην ιστορία της Ιρλανδίας, συνδυάζοντας την κέλτικη παράδοση με στοιχεία μπιτ, τζαζ, λάτιν.

  • Τη Δευτέρα (9μ.μ.), στο Ηρώδειο, θα δώσει συναυλία η διάσημη Aμερικανίδα σοπράνο Τζέσι Νόρμαν, συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Θα ερμηνεύσει κομμάτια από τη γαλλική όπερα του 19ου και το κλασικό αμερικανικό τραγούδι του 20ού αιώνα.
  • Το έργο «Η Λειτουργία του Ορφέα» του Γιάννη Μαρκόπουλου, που στηρίζεται σε αρχαία ορφικά κείμενα και γνωστά τραγούδια του συνθέτη θα παρουσιαστούν αύριο (9μ.μ.), στον Τύμβο του Μαραθώνα, με διεύθυνση του Γ. Μαρκόπουλου. Τραγουδούν: Κωνσταντίνος Παλιατσάρας, Μανώλης Μητσιάς, Σοφία Μιχαηλίδη, Μανώλης Χατζημανώλης, Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Βασιλική Λαβίνα. Αφηγητής: Κώστας Καζάκος. Συμμετέχουν: η Χορωδία της ΔΕΗ, «Αρχιτραγουδιστές», κλιμάκιο χορωδίας αντρών της Εμπορικής Τράπεζας και η 24μελής ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία».
  • Ο αξιόλογος τραγουδοποιός Σωκράτης Μάλαμας δίνει συναυλία αύριο, στο Θέατρο Πέτρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ