Τρίτη 1 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Επισήμως απαλλαγμένος ενόψει της «ευρω-προεδρίας»

ΜΙΛΑΝΟ.- Οι δικαστές του Μιλάνου που εξέταζαν την υπόθεση δωροδοκίας δικαστών από τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι διέταξαν χτες την επίσημη αναστολή των εργασιών της δίκης σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο περί ασυλίας που υπερψήφισε το ιταλικό Κοινοβούλιο. Ωστόσο, το δικαστήριο ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας να κρίνει τη συνταγματικότητα του εν λόγω νόμου. Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί έπειτα από αρκετούς μήνες.

Ο πρωθυπουργός έσπευσε πάντως να απαντήσει «κατάλληλα» λέγοντας: «Στην Ιταλία έχουμε έναν καρκίνο, ο οποίος πρέπει να θεραπευτεί. Την πολιτικοποίηση των δικαστικών αρχών. Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης για να διαβεβαιώσουμε το λαό ότι έχει δικαστές αμερόληπτους και όχι δικαστές της Αριστεράς»...

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι (εν μέσω επικρίσεων και από τον ευρωπαϊκό αστικό Τύπο) αναλαμβάνει από σήμερα την εξαμηνιαία προεδρία της ΕΕ, ενώ αύριο, Τετάρτη, ο υπουργός Εσωτερικών, Τζιουζέπε Πιζάνου, αναμένεται να υπογράψει διμερή συμφωνία με τη Λιβύη σχετικά με «τις κοινές ενέργειες για τον περιορισμό του αριθμού των μεταναστών». Θέμα που αναμένεται να είναι από τις προτεραιότητες της ιταλικής προεδρίας της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ