Τετάρτη 2 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Καπιταλιστική παλινόρθωση και αερομεταφορές
  • Απέμεινε σε λειτουργία το 35% των αεροδρομίων που υπήρχε επί ΕΣΣΔ
  • 45 αεροδρόμια λιγότερα μέσα σ' ένα χρόνο!

Ο αριθμός των αεροδρομίων της Ρωσίας μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια μετά την αντεπανάσταση και την καπιταλιστική παλινόρθωση. Οπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων «Τοβάρις», από τα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου μεταφορών προκύπτει ότι μόνο πέρσι τα αεροδρόμια που λειτουργούν στη Ρωσία μειώθηκαν κατά 45. Ετσι σήμερα στη χώρα υπάρχουν 451 αεροδρόμια, σε σύγκριση με τα 1.302 που υπήρχαν στο έδαφος της Ρωσίας το 1992, ένα χρόνο μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης. Πρόκειται δηλαδή για μια μείωση 65% (!). Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλές μικρές πόλεις του ρωσικού βορρά, όπου μεγάλο μέρος των μεταφορών γίνονταν ως τώρα αεροπορικώς.

Οπως αναφέρει το συγκεκριμένο πρακτορείο ειδήσεων, οι σημαντικότεροι λόγοι αυτής της τεράστιας μείωσης των αεροδρομίων της χώρας είναι η αδυναμία των μικρών και μεσαίων πόλεων της Ρωσίας να συντηρήσουν με δικούς τους οικονομικούς πόρους τα αεροδρόμια που είχαν δημιουργηθεί στα χρόνια της ΕΣΣΔ.

Επίσης ένας ακόμη λόγος που αναφέρεται είναι η ?γήρανση? κι επικινδυνότητα του αεροπορικού ?στόλου? της Ρωσίας, εξαιτίας των δημόσιων περικοπών που αφορούν την ανανέωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ