Κυριακή 6 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Ούγο Τσάβες Φρίας

Μία ακόμη προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, είτε μέσω ενός πραξικοπήματος είτε ενός «κοινωνικού πραξικοπήματος» είναι καθ' οδόν, προειδοποίησε για άλλη μία φορά ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες Φρίας, καλώντας κυρίως το λαό της Βενεζουέλας, αλλά και όλη την οικουμένη να είναι έτοιμοι για δράση.

Χρόνος εκδήλωσης αυτού του καινοφανούς «πραξικοπήματος»; Πιθανά μέσα στο μήνα Ιούλη, καθώς η αποκαλούμενη αντιπολίτευση δεν επιθυμεί να καταφύγει στο δημοψήφισμα για τον πρόεδρο, που η ίδια είχε ζητήσει... αφού θεωρείται εξαιρετικά απίθανο, οποιοσδήποτε να κατορθώσει να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 62% που είχε συγκεντρώσει ο Τσάβες κατά τις προεδρικές εκλογές του 2000, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, για να απομακρυνθεί από την εξουσία.

Βέβαια, επί της ουσίας δεν πρόκειται για μία «καινοφανή» προσπάθεια ανατροπής εκ των έσω. Καταρχήν η πρόκληση κοινωνικής αναταραχής και εσωτερικής υπονόμευσης διά μέσου «της απεργίας όλων των εργαζομένων», που κλόνισε επί διμήνου τη Βενεζουέλα το Δεκέμβρη, ήταν μία γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή των ΗΠΑ. Ποιος άραγε δε θυμάται την περίπτωση του Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή, είτε τις επί 44 χρόνια προσπάθειες, ανεπιτυχείς φυσικά, ενάντια στο Νησί της Επανάστασης;

Δεν πρόκειται να σταματήσουν... Εξάλλου, το μίσος προς όσα ο Ούγο Τσάβες και το Επαναστατικό Συμβούλιο προωθούν -όπως η καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας, η αναδιανομή της γης, η καμπάνια κατά του αναλφαβητισμού που άρχισε τον προηγούμενο μήνα- παραμένει άσβεστο.


Χρ.Μ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ