Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πεζοδρόμηση χάριν ... «περιπάτου»

Νέα ταλαιπωρία περιμένει οδηγούς και πεζούς, καθώς πεζοδρομείται και η οδός Ερμού, από την Αγίων Ασωμάτων μέχρι τη συμβολή της με την Πειραιώς. Η πεζοδρόμηση είναι «συνέχεια» του «Μεγάλου Περιπάτου», ο οποίος ξεκινά από το Ολυμπιείο και καταλήγει στο Γκάζι. Οπως ανακοίνωσε χθες η εταιρία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων», τα έργα της πεζοδρόμησης αρχίζουν αύριο και περιλαμβάνουν, εκτός της πεζοδρόμησης με πλάκες, και κυβόλιθους από φυσικό γρανίτη, δημιουργία πλατείας στην είσοδο του Κεραμεικού, παρτέρια και χάραξη πλατείας στο τέρμα της Ερμού στην Πειραιώς και στη συμβολή της Ερμού με την οδό Μελιδώνη.

Οι ρυθμίσεις της κυκλοφορίας ΙΧ και λεωφορείων του ΟΑΣΑ ορίστηκαν ως εξής: Ως προς την κατεύθυνση από οδό Πειραιώς προς Ερμού - Μοναστηράκι - οδό Αθηνάς, θα υπάρχουν οι εξής κατευθύνσεις: 1) Κατεύθυνση από Πειραιά ή από Ιερά Οδό: Δεξιά στην οδό Αγίων Ασωμάτων έως την Ερμού. 2) Κατεύθυνση από πλατεία Ομονοίας: Πειραιώς - δεξιά Πλαταιών - δεξιά Αγησιλάου - δεξιά Θερμοπυλών - Αγίων Ασωμάτων. 3) Κατεύθυνση από πλατεία Ομονοίας προς οδό Ευριπίδου (μόνο): Πειραιώς - δεξιά Μυλλέρου - δεξιά Αγησιλάου - δεξιά Κολοκυνθούς - Ευριπίδου.

Η κατεύθυνση από οδό Ερμού (Μοναστηράκι - Αθηνάς) προς Πειραιώς θα είναι ως εξής: Ερμού - δεξιά Λεωκορίου - δεξιά Σαρρή - αριστερά Κριεζή - Πειραιώς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ